Home Alcoi Alcoi va destinar més d’1,2M€ en ajudes a pimes, autònoms i artesans...

Alcoi va destinar més d’1,2M€ en ajudes a pimes, autònoms i artesans al llarg de l’exercici 2022

342
0
SHARE
Un autònom treballant a la seu de la seua pime, en una imatge d'arxiu.

Les ajudes van destinades a minimitzar l’impacte de la Covid19, la pujada de preus de l’energia, afavorir l’emprenedoria o millorar la mobilitat. Unes altres per al sector artesà dels Moros i Cristians i per a fomentar el consum en els comerços locals.

Durant l’any 2022 l’Ajuntament d’Alcoi ha concedit 1.239.298,09 euros en diferents programes d’ajudes per a autònoms i pimes. Concretant les ajudes, es van destinar 277.000 euros en ajudes a pimes i autònoms per a pal·liar els efectes de la crisi energètica, procedents d’una subvenció de la Diputació d’Alacant. Aquestes ajudes han cobert fins a un 50% de la despesa realitzada en energia durant un període concret.

L’import mínim de despesa presentada havia de ser mínim de 1.500 euros. Cada professional o empresa podia presentar una sol·licitud i optar a rebre fins a 4.000 euros. S’han concedit 384 ajudes per a les despeses d’energia elèctrica, gas i carburants. Tal com indicaven les bases s’ha prorratejat l’import total, prorratejant sobre la base del sol·licitat.

Igualment l’Ajuntament es va encarregar de gestionar la subvenció de Diputació de 277.000 euros per a minimitzar l’impacte econòmic que la Covid19 ha suposat sobre pimes, micropimes, xicotets empresaris autònoms i professionals del nostre municipi. Es van concedir un total de 156. Podien sol·licitar aquesta subvenció diferents tipus d’empreses -pimes, micropimes, autònoms i altres col·lectius subjectes a mutualitats-.

Artesans i microempreses

Així mateix, els artesans de les Festes de Moros i Cristians van obtenir més de 56.500 euros en les ajudes de 2022. Va ser la tercera convocatòria del Consistori a la qual es van poder acollir els artesans; i la primera de la Diputació d’Alacant. En total es van presentar 11 artesans, 9 dels quals van obtenir les ajudes de Diputació amb 34.758,83 euros, sent la suma de les ajudes 56.758,83.

A més, l’Ajuntament d’Alcoi ha donat suport a la creació de 35 microempreses a través del programa Inici@, dins de la novena convocatòria de les ajudes Inici@, que contempla subvencions a fons perdut per als sol·licitants. En total s’han concedit 58.664,26 euros.

Ajudes al comerç i la sostenibilitat

També podem destacar els ‘Bons Consum’. L’Ajuntament d’Alcoi es va acollir a dues edicions d’aquestes subvencions de diputació de 277.040 euros cadascuna. Aquestes campanyes buscaven fomentar el consum en el comerç i hostaleria local. En la primera edició es van adherir 232 establiments i va suposar una repercussió directa en compres de 549.030 euros i indirecta en compres no subvencionades de 821.631,02 euros. Pel que respecta a la segona que va ser el passat mes de desembre, va haver-hi 297 establiments adherits amb una repercussió directa en compres de 548.920 euros i indirecta en compres no subvencionades de 784.000 euros.

Finalment, l’Ajuntament d’Alcoi va concedir un total d’11 ajudes econòmiques per al foment de vehicles sostenible en empreses situades en polígons industrials o que exercisquen activitat en sòl industrial. Deu empreses han aconseguit 1.500 euros i una 715 euros per a instal·lar aparcaments de patinets i bicicletes.

“Des de l’Ajuntament d’Alcoi treballem per a intentar pal·liar els problemes econòmics que va causar la pandèmia i que també s’han vist agreujats per la guerra d’Ucraïna. Volem ajudar al nostre teixit empresarial, intentant mitigar els problemes que han patit i les seues conseqüències”, ha destacat el Regidor d’Ocupació i Empresa, Alberto Belda.