Home Alcoià El Fòrum Connecta Labora d’Ibi interconnecta empreses i treballadors en torn al...

El Fòrum Connecta Labora d’Ibi interconnecta empreses i treballadors en torn al Pacte per l’Ocupació

861
0
SHARE

Més de 300 aspirants a trobar un treball, molts d’ells joves i dones majors de 45 anys, han tingut l’oportunitat d’aconseguir-ho a Ibi. Allí s’ha produït el Fòrum Connecta Labora, una eina per a interrelacionar a empreses i treballadors en el marc del Pacte per l’Ocupació de l’eix industrial Alcoi-Ibi-Ontinyent. Es busca abastir la mà d’obra que necessiten les indústries de la zona i oferir condicions dignes als treballadors amb especial atenció a la formació.

Els efectes destructius que la darrera crisi econòmica ha tingut al mercat laboral de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla encara no han sanat. A banda de la destrucció d’ocupació, la crisi va minvar també les condicions laborals dels treballadors i va perjudicar als que pitjors condicions tenen per a trobar treball: joves i dones. Revertir eixa situació és un dels principals objectius de l’Acord per l’Ocupació vertebrat en l’eix industrial Alcoi-Ibi-Ontinyent. L’ens porta 4 anys de funcionament i avarca administracions, sindicats i empreses per a donar solució als problemes del mercat laboral a les comarques centrals.

Els avanços en matèria d’ocupació es materialitzen amb jornades com la d’aquest dimarts a Ibi. Allí s’han donat cita tots els actors, a banda de 16 empreses i més de 300 demandants d’ocupació. Tot per a tindre la possibilitat d’interconnectar-se entre ells amb la finalitat d’establir lligams que desemboquen en una major creació d’ocupació. L’objectiu principal són els dos col·lectius que registren més problemes per a inserir-se en el mercat laboral, que centren bona part de la jornada.

Aquest tipus d’activitats suposen una de les principals formes de posar de relleu la tasca que es du a terme des del pacte per l’ocupació a les comarques de l’Alcoià, El Comtat, la Foia de Castalla i la Vall d’Albaida. Mitjançant xerrades i tallers, el Fòrum Labora d’Ibi ha donat una sèrie de claus a aquelles persones que busquen una ocupació. A més, s’han dut a terme una sèrie de tallers innovadors per a ensenyar com fer currículums o bé afrontar una entrevista de treball. L’objectiu s’orienta especialment cap a la formació com a pilar per a obtenir treballadors qualificats i que siguen valorats com a tals per les empreses.

La iniciativa, que es durà a terme per les diferents zones de la Comunitat Valenciana, persegueix interrelacionar a tots els actors que tenen a veure amb l’ocupació per a incentivar-la.