Home Destacats El Fòrum per l’Ocupació Alcoi-Ibi-Ontinyent congrega a 200 estudiants per a atraure’ls...

El Fòrum per l’Ocupació Alcoi-Ibi-Ontinyent congrega a 200 estudiants per a atraure’ls a les professions del futur

282
0
SHARE
Inauguració de la jornada celebrada per Actaio a Ibi.

L’Acord Territorial Alcoi-Ibi-Ontinyent, ACTAIO, juntament amb l’Ajuntament d’Ibi, ha realitzat a la localitat el ‘Fòrum d’Orientació dels Treballs amb Futur’. L’objectiu ha sigut aconseguir que l’alumnat conega les tendències de futur dels treballs que existeixen actualment al territori.

Aquest fòrum naix de la necessitat d’exposar la direcció cap a la qual es dirigeixen les empreses, així com el seu sector i activitat empresarial, enfocada a l’alumnat en edat de prendre decisions formatives i que resulta molt important conèixer com serà el futur del treball, les noves relacions laborals, com està afectant i afectarà l’automatització i la innovació, etc…

I tot això explicat per persones expertes en representació d’empreses de la Vall d’Albaida en diferents sectors i activitats. El Fòrum s’ha dividit en diverses parts: activitat del teixit industrial de la Foia de Castalla destacant la fabricació dels productes que es produeixen des de les instal·lacions de les empreses a la comarca, introduint així l’alumnat en el context laboral del seu municipi.

Professions de futur

D’altra banda, les persones assistents han pogut realitzar un recorregut per grups en un format d’speed netwoking, visitant les empreses del territori de la localitat d’Ibi, ubicades a estands. Les empreses presents han mostrat els seus productes i projectes, i han explicat les tendències de futur més rellevants dels seus sectors, professions que es crearan i que tindran més demanda i van interactuar amb els assistents resolent dubtes i inquietuds.

Han participat tres centres educatius, a més de persones interessades al Fòrum, aconseguint la xifra aproximada de 200 persones, entre alumnat, professorat i persones interessades, els quals es van repartir en diversos torns. Els centres assisteints han sigut  l’IES La Foia, el Col·legi Salesians i el Centre d’Adults Joan Vives de la vil ajoguetera.