Home Destacats Especialització i formació: la clau per a que els joves no perden...

Especialització i formació: la clau per a que els joves no perden el tren dels treballs del futur

0
SHARE

Els avanços en tecnologia en els diferents sectors productius i els canvis que provoquen apunten cap a un canvi de model productiu cara a un futur no molt llunyà. La implementació de la digitalització i la robotització dels processos de producció previsiblement eliminarà de les necessitats empresarials mà d’obra en aquest sentit. L’aposta de les empreses anirà orientada a la implementació dels processos d’automatització. Cosa que fa perillar alguns dels treballs que caracteritzen a l’àrea industrial de les comarques centrals valencianes.

Per això, l’Acord per l’Ocupació d’Alcoi-Ibi-Ontinyent, Actaio, ha celebrat aquest dimecres 8 de febrer una jornada amb la que orientar a la mà d’obra del futur en l’àmbit laboral. Empreses dels diferents rams que operen a l’Alcoià, El Comtat, la Foia de Castalla i la Vall d’Albaida han estat presents a Ibi per a informar als joves de les seues necessitats. Algunes d’elles son pioneres en la implementació dels moderns sistemes de producció, i un dels objectius del fòrum és precisament que els joves orienten la seua formació per a abastir les necessitats en aquest sentit.

Més especialització

Segons els experts, aquells treballs que tinguen a veure amb la repetició de tasques per part dels operaris humans seran substituïts per robots. Un fet que pot parèixer alarmant pel descens de mà d’obra que es requerirà. No obstant, les oportunitats laborals cara al futur aniran orientades a l’especialització. Sobre tot en aquelles branques formatives relacionades amb com fer funcionar eixos robots i els programes que els fan operatius.

Bona part dels alumnes que cursen Batxiller o cicles formatius presents a Ibi i la resta de la muntanya alacantina han assistit a la jornada celebrada en el Centre Cultura Salvador Miró d’Ibi.