Home Destacats Cristina i Àlex Tango amenaçen amb acudir als jutjats si no dimiteix...

Cristina i Àlex Tango amenaçen amb acudir als jutjats si no dimiteix l’Alcalde d’Onil aquest cap de setmana

0
SHARE
Imatge d'arxiu d'un plenari a Onil en l'actual legislatura.

La retirada de competències a la integrant del Govern local del PP que l’Alcalde d’Onil, Jaume Berenguer, va fer efectiva el passat divendres ha sacsejat l’Ajuntament de la vila de les nines. Aquest dijous, Cristina Tango, junt amb el seu germà Àlex, ha concedit una entrevista a un mitjà de comunicació de la Foia de Castalla per a abordar el tema. Les declaracions de tots dos han creat un incendi en el sí de la Corporació Municipal colivenca.

Els germans Tango afirmen sentir-se enganyada pel govern al que pertanyia, que a més els ha acusat -asseguren- d’un presumpte cas de corrupció relacionat amb un suposat contracte municipal a Àlex Tango -germà de Cristina- per a esdeveniments organitzats per la seua germana. Extrem que suposaria una il·legalitat flagrant i que la família ha desmentit categòricament. No obstant, segons informacions a les que ha tingut accés tvA, el govern municipal ja hauria alertat a Cristina Tango de que la seua actuació la forçaria a dimitir abans del plenari.

Els Tango afirmen tindre en el seu poder proves “irrefutables” tant de la seua innocència com del maltractament al que hauria sigut sotmesa Cristina per part dels seus companys d’agrupació. Alguns d’ells haurien mostrat el seu suport a l’afectada, segons les seues pròpies declaracions. A hores d’ara, l’encara regidora està de baixa mèdica per un quadre psicològic causat per la situació que està travessant.

Ultimàtum a l’Alcalde

Davant d’aquesta situació, Àlex Tango ha llançat públicament un ultimàtum al primer edil: o dimiteix aquest mateix cap de setmana o el denunciaran civil i penalment als jutjats. El que no ha trascendit és quin seria el motiu de la denúncia. Altra de les condicions per a no presentar-la és l’acomiadament fulminant de l’actual assessora de comunicació municipal, Begoña Gozàlbes. Aquesta darrera, segons Cristina, està en l’origen de l’enfrontament entre les dos parts.

Per la seua banda, fonts a les que ha tingut accés tvA han descartat que el primer edil colivenc vaja a dimitir. Argumenten que no hi ha cap fet que siga susceptible d’acabar en els jutjats i fan referència a la pèrdua de confiança dels 5 regidors restants del PP a l’Ajuntament respecte a la tasca de govern de Cristina Tango. Les mateixes fonts apunten, a més, que les converses entre Berenguer i els Tango va ser gravades sense coneixement d’aquest fet per part de l’Alcalde.

Incertesa cara a la resta de la legislatura

Amb aquesta situació, a hores d’ara l’Ajuntament d’Onil està comandat pels 5 regidors del PP en una corporació integrada per 13 edils. Pel moment Cristina Tango segueix pertanyent a la formació conservadora i ja ha anunciat la seua intenció de que seguisca sent aixina. No obstant, si els populars prenen mesures contra ella, podria acabar integrant-se en el plenari com a No Adscrita, ja que de passar a altra formació incompliria la Llei Antitransfuguisme.

Aquesta opció obri un ventall de possibilitats per a l’oposició, ja que Tango podria sumar el seu vot als de PSPV (5 regidors) i Sumem Onil (2 regidores) per a provocar una moció de censura contra Berenguer. Aquest divendres, els 4 regidors restants de l’equip de govern han acompanyat a l’Alcalde durant la presentació de les Jornades de Plats de Cullera que ha tingut lloc a la localitat.