Inici Alcoià El tèxtil reflota en nombre d’empreses, operaris i exportacions durant els dos...

El tèxtil reflota en nombre d’empreses, operaris i exportacions durant els dos darrers exercicis

229
0
COMPARTIR

Després d’una dècada complicada, el sector tèxtil recupera potència a base de crear empreses, contractar treballadors i augmentar vendes a l’estranger. La immensa majoria de les empreses del ram a l’interior alacantí es troben a Frankfurt, on divulguen els seus productes dins la fira Heimtextil. Dos exercicis seguits amb bones dades fan que els tèxtils de les comarques es senten amb bones vibracions per a afrontar un nou exerici.

Les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Vall d’Albaida concentren la major part de la producció tèxtil valenciana. Amb la producció d’aquest tipus de bens va nàixer la indústria a tota la regió, pel que el tèxtil és un dels sectors històrics de l’economia valenciana. A hores d’ara, la majoria d’empreses del sector a l’interior alacantí i valencià es troben assistint a la fira Heimtextil, una de les de referència en el sector, a la ciutat alemanya de Frankfurt. Allí, la Conselleria d’Economia Sostenible ha revelat alguns dels indicadors del sector durant els darrers anys.

Entre les principals dades, algunes molt positives per a un sector que, des de 2009, ha hagut de reinventar-se per a sobreviure. Tant ha sobreviscut que, durant els dos darrers anys, el nombre d’empreses tèxtils valencianes s’ha vist augmentat per damunt del 3%, superant la mitjana nacional. L’augment en el nombre d’empreses tèxtils ha vingut acompanyada també d’increments en la xifra de treballadors al sector, que s’apropa als 19.500 a tota la Comunitat. I tot a pesar de que més del 80% de les mercantils del ram estan formades per menys de 10 treballadors.

Aparellada a la recuperació en la xifra d’empreses i treballadors també està la xifra de negoci del sector, segons les dades d’Economia Sostenible. Tot i que la balança comercial segueix sent negativa per als tèxtils valencians, les dades apunten a una milloria de l’1,5% anual en les exportacions, acompanyada d’una davallada de les importacions de 1,7%. Són dades que manifesten un canvi de tendència a un sector cridat a ser, de nou, una de les banderes econòmiques de les comarques centrals valencianes.

El tèxtil valencià està especialitzat en la llar i ha vist quasi quadruplicades les ajudes que rep per part de l’administració valenciana des de 2015 a l’actualitat.