Home Alcoi El Govern central aprova més de 250.000 euros per a compensar les...

El Govern central aprova més de 250.000 euros per a compensar les pèrdues del transport urbà durant el confinament a Alcoi

799
0
SHARE

Entre mitjans de març i principis de maig del 2020, la població de totes les localitats espanyoles va haver de restar a les seues llars. Era la principal de les mesures per a contenir la pandèmia de la Covid19 durant els primers compasos d’una crisi sanitària de la que poc o res es coneixia. El confinament domiciliari va aturar bona part de l’engranatge econòmic -a excepció dels sectors essencials- durant una etapa en la que es van multiplicar les pèrdues.

Entre elles les dels serveis de transport públic -obligatori a les ciutats de més de 50.000 habitants-, sufragats pels fons municipals i que es compensen parcialment gràcies als ingressos dels bitllets i abonaments venuts als passatgers. El Govern central estima en un 40% el percentatge de pèrdua d’ingressos d’aquest servei per a cada població, i ha destinat ajudes per a pal·liar-ho. A la ciutat d’Alcoi, eixa suma ascendeix per damunt dels 251.000 euros que rebrà directament l’Ajuntament alcoià.

Les ajudes formen part d’un programa que arribarà a un total de 273 poblacions repartides per tota Espanya, 8 de les quals es trobe a la província d’Alacant. Es tracta amb elles de recuperar una part de les pèrdues que han hagut d’afrontar els Consistoris, que a més han hagut de reformular les seues despeses per a cobrir les necessitats derivades de la pandèmia. És altra de les motivacions per les que l’Executiu de Pedro Sànchez ha permès utilitzar el romanent de tresoreria dels ajuntaments, deixant sense validesa temporalment la Llei Montoro.

Les mesures per a facilitar el finançament dels ajuntments preses pel Govern central, afirmen, augmentaran els ingressos en torn al 3% durant 2021.