Home Alcoià La Mancomunitat de l’Alcoià-Comtat formarà en castellà a migrants per a millorar...

La Mancomunitat de l’Alcoià-Comtat formarà en castellà a migrants per a millorar la seua integració social

351
0
SHARE

La Mancomunitat de l’Alcoià-Comtat (MAC), Novaterra i l’Asociación Marroquí para la Integración d’Immigrants organitzen un curs en línia -mitjançant la plataforma Zoom- perquè immigrants residents a les poblacions adherides a la Mancomunitat puguen aprendre espanyol de forma gratuïta.

La fluïdesa en la llengua és determinant per a la integració a la societat, així com a l’hora de trobar treball i, per tant, aquest curs es planteja com una oportunitat perquè les persones immigrants residents a les localitats de l’Alcoià i el Comtat milloren la seua qualitat de vida.

Al curs hi haurà dos nivells: bàsic i intermedi. A la primera sessió, que tindrà lloc el 15 de juny, s’assignarà el nivell a cadascuna de les persones participants d’acord amb els seus coneixements inicials. Les classes tindran lloc els dimarts i dijous, en horari de matí, amb una durada d’hora i mitja. La metodologia serà totalment pràctica i es treballarà la conversa, escriptura i comprensió lectora.

En el nivell bàsic, l’aprenentatge està enfocat a situacions quotidianes i relacionades principalment amb l’entorn laboral i amb altres espais i realitats del dia a dia: centre de salut, centres formatius, indicacions de trànsit, comerços, lectura de cartes i notificacions institucionals, entre altres.

Pel que respecta al nivell intermedi l’objectiu és comprendre i interpretar textos breus i senzills sobre assumptes quotidians, relacionats amb el món laboral, i, alhora, aprendre a escriure frases enllaçades amb connectors, així com perfeccionar i incorporar coneixements nous que permeten progressar en la part oral i escrita de l’espanyol.