Home Cocentaina El III AOVE Fòrum Internacional celebra aquest cap de setmana les seues...

El III AOVE Fòrum Internacional celebra aquest cap de setmana les seues jornades sobre l’olivar a la Comunitat Valenciana

0
SHARE
Un camp d'oliveres en una Imatge d'arxiu.

L’AOVE Fòrum Internacional Fira de Tots Sants de Cocentaina realitza aquest cap de setmana la seua tercera edició amb unes jornades tècniques oleícoles sobre l’olivar a la Comunitat Valenciana. Del 15 al 17 de desembre, les sessions cientificotècniques abordaran el sector oleícola des de els vessants d’economia, qualitat, salut, medi ambient, cultura i gastronomia, comptant amb un equip de ponents de reconegut prestigi en l’àmbit nacional i internacional. La programació completa pot ser consultada en aquest enllaç.

La gala de lliurament dels premis AOVE Fòrum Internacional Fira de Tots Sants de Cocentaina tancarà aquesta edició amb el reconeixement als millors AOVES de la temporada i un showcooking en viu. A més, es comptarà amb una zona expositiva o túnel d’olis on els assistents podran tastar els AOVEs presentats al concurs. L’objectiu d’aquesta iniciativa és transmetre coneixement als olivicultors i persones interessades en el món de l’oli per la sostenibilitat i la qualitat de l’olivar.

Rafael Montava, president de la Cooperativa Agrícola Catòlica de Cocentaina, destaca que “volem rebre als primers AOVEs de la campanya com bé es mereixen, premiant l’esforç de les persones del camp i de les almàsseres que el fan possible, com una clara aposta per la qualitat i la diferenciació d’un aliment per si mateix, cultural, patrimonial i saludable”.

Eugenia Miguel, regidora de Fira, assenyala la importància de donar suport a aquest tipus d’iniciatives sota el paraigua de la Fira “ens connecten amb l’essència més profunda de la Fira de Tots Sants, amb els seus orígens agrícoles i la cultura de l’oli tan arrelada en el nostre territori. A més, el caràcter internacional del concurs i la qualitat dels ponents en l’edició d’enguany ha aconseguit consolidar l’esdeveniment en molt poc temps i posar a Cocentaina en el mapa internacional del circuit dels AOVES“.