Home Alfafara La MAC inaugura el nou Centre d’Interpretació Turística d’Alfafara com a base...

La MAC inaugura el nou Centre d’Interpretació Turística d’Alfafara com a base per a visitar la Mariola

0
SHARE
Interior de la nova oficina de turisme que ha obert la MAC a Alfafara.

La Mancomunitat de l’Alcoià-Comtat (MAC) i l’Ajuntament d’Alfafara han inauguray aquesta setmana el Centre d’Interpretació Turística mancomunat ubicat al Centre Social La Mateta de la localitat. Es tracta d’unes instal·lacions que oferiran el servei d’atenció a persones visitants a la zona i proporcionaran informació relacionada amb els recursos naturals, rutes i llocs d’interés de les comarques, així com sobre la programació d’activitats impulsada per la mancomunitat o els municipis que la integren.

A la inauguració han acudit alcaldes, regidors i tècnics de turisme de la zona, que han conegut les instal·lacions, recentment rehabilitades per tal d’oferir un servei òptim i accessible. El centre completa l’oferta turística de la MAC que, amb la marca 20Mils, promou el turisme en la natura i les activitats per a descobrir la cultura, el patrimoni i la gastronomia de les comarques.

Rutes per la Mariola

El centre, a més, es convertirà en el punt de partida idoni per a les múltiples rutes que es poden fer per a descobrir la Serra de Mariola i el seu entorn amb Alfafara com a punt de partida. De fet, el pròxim diumenge tindrà lloc una ruta guiada que començarà al centre i recorrerà diferents paratges com el Pont Assolat, el Pantanet o la Necròpolis Mas del Pou.

Iván Jover, Gerent de la MAC i responsable de l’àrea de turisme, ha manifestat a la presentació la seua “idea clara de convertir aquest centre en un espai referent a l’hora d’atraure visitants”. A més, ha afegit que “a la nostra comarca disposem de multitud de recursos turístics que comprenen des del mateix patrimoni natural, però també una sèrie de recursos -etnogràfics, històrics, artístics, gastronòmics…- a cadascun dels municipis i que cal donar a conéixer i posar-los en valor perquè tractats d’una forma convenient, es poden transformar en productes turístics de gran potencialitat”.