Home Destacats El joguet de la Foia torna a Nuremberg 3 anys després per...

El joguet de la Foia torna a Nuremberg 3 anys després per a presentar les novetats del sector

649
0
SHARE

La sub comarca de la Foia de Castalla concentra més de la meitat de la producció de joguets i nines que es du a terme a tota Espanya. Localitats com Ibi i Onil han sigut des de fa segle i mig pioneres en la creació d’aquests productes, adreçats principalment als més menuts. El sector, que ha hagut de suportar amb gran esforç els avatars de la pandèmia, participa en la principal fira sectorial a nivell mundial que es du a terme des d’aquest dimecres a Nuremberg. Un esdeveniment que recupera la normalitat després de que la Covid19 haja impedit la seua celebració des de 2020.

Però en aquest 2023, la Fira Internacional del Joguet recupera el seu format habitual i espera milers de visitants fins al 5 de febrer. Entre els expositors existeixen unes 25 empreses radicades en les poblacions de la Foia, que han acudit al certamen per a presentar les seues novetats per a enguany. Com sempre, un dels principals baluards dels jogueters de la muntanya estreba en la qualitat dels seus productes, cimentada en la investigació i el disseny. Les empreses del ram compten, a més, amb el suport de la Conselleria d’Economia, present també en la Spielwarenmesse.

Un sector cada vegada més exportador

La presència d’empreses jogueteres de l’interior alacantí suposa una quarta part de totes les espanyoles que participen en la fira. Dades que no es corresponen amb el pes de la indústria joguetera de la Foia de Castalla a nivell nacional, ubicat en el 60% de la producció. Tot a un sector en creixement en base a les exportacions, que enguany han seguit la senda del 2022 amb un augment dels productes venuts a l’estranger del 12%, arribant als 239 milions d’euros.

La Fira Internacional del Joguet de Nuremberg està registrant una gran afluència de visitants que fa pensar als jogueters de les comarques en tancar bones vendes per al 2023.