Home Alcoi El laboratori de Salut Pública és traslladat d’Alcoi a Alacant i posa...

El laboratori de Salut Pública és traslladat d’Alcoi a Alacant i posa en alerta als sindicats

668
0
SHARE

L’estructuració del Servei Valencià de Salut (SVS) a la província d’Alacant es du a terme mitjançant diferents departaments que avarquen tot el territori alacantí. Entre ells es troba el d’Alcoi, que presta servei a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Aquest departament, que administra la posada en marxa de les diferents campanyes sanitàries a les poblacions de l’interior alacantí, compta amb diferents recursos.

Entre ells es troba el seu propi laboratori, on es duen a terme proves i investigacions en l’àmbit de la muntanya alacantina. Però la Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana ha decidit traslladar aquesta infraestructura des d’Alcoi a Alacant. L’objectiu, segons l’administració regional, és optimitzar els recursos, evitant una major despesa. Un fet que, asseguren, no perjudicarà al servei a l’interior alacantí.

No obstant, al sí del departament alcoià s’ha creat una certa alarma degut a les denuncies dels sindicats arran del trasllat del laboratori. Des de CC.OO. han criticat aquest fet, que deixarà a la muntanya alacantina sense laboratoris propis en matèria de sanitat. Estaven ubicats a la seu del departament, a l’Alameda Camilo Sesto, una infraestructura que els sindicats consideren en risc degut a la pèrdua de serveis com el laboratori.