Home Cocentaina El Mercat dels dijous a Cocentaina recupera tots els aparadors amb un...

El Mercat dels dijous a Cocentaina recupera tots els aparadors amb un 75% de les seues dimensions

0
SHARE

Després de quasi sis mesos, en concret des del passat 12 de novembre -data en que es va  reduir la participació als mercats de venda no sedentària al 50% de la capacitat- aquest dijous 29 d’abril tornaran a estar presents totes les parades al Mercat de Cocentaina, encara que ho faran tant sols al 75% de les dimensions.

D’acord amb les directrius de la Conselleria de Sanitat Universal, l’Ajuntament de Cocentaina ha optat per reduir els metratges habituals al que la normativa regula, evitant d’aquesta forma el desplaçament del mercat a una ubicació alternativa. Amb la citada reducció es disposarà de més superfície hàbil per als consumidors que garantisca la distància de seguretat tant per part dels consumidors, com per part dels propis mercaders.

Malgrat la nova flexibilitat, es seguirà duent a terme un control en els aforaments, principalment en els punts principals d’accés, com són Bisbe Estanya, Porxet de Sant Francés i Pare Fullana. Al mateix temps, continuaran sent obligatòries les normes habituals d’higiene: utilització de la mascareta, aplicació de gel hidroalcohòlic, guants, no tocar el gènere, etc…

La Regidora de Mercat, Paqui Ruiz, ha recalcat que “per part de l’Ajuntament s’ha esperat a  ampliar la capacitat i la participació al 75% fins que Sanitat Universal ho ha publicat de manera oficial, i a pesar d’aquesta adaptació que fem, crec que la clau que cada dijous les jornades transcendisquen amb normalitat i seguretat, depén en gran mesura de la consciència i l’actuació del propis consumidors i veïns de Cocentaina i comarca, als quals aprofite per demanar-los responsabilitat i que actuen complint les normes de comportament”.

D’aquesta forma, a partir d’aquesta setmana, ja es podrà gaudir d’un format un poc “més habitual” del tradicional mercat del dijous de Cocentaina, que compta amb una àmplia varietat de productes, tant d’alimentació com de tèxtil, calçat i complements, de contrastada varietat i qualitat.