Home Alcoi Els Itineraris d’Inserció Sociolaboral d’Alcoi ofereixen formació en neteja professional a 11...

Els Itineraris d’Inserció Sociolaboral d’Alcoi ofereixen formació en neteja professional a 11 persones en risc d’exclusió social

877
0
SHARE

L’alumnat el formen 11 persones. Consta de 80 hores, 60 de les quals són pràctiques amb clients d’empreses de neteja de la ciutat. En aquest curs s’està desenvolupant un mòdul especial dedicat a la correcta desinfecció de la Covid19 als espais de treball, per a dotar-los dels coneixements més actuals i demandats hui dia en el mercat de treball.

Des de l’any 2017 s’ha desenvolupat a l’Ajuntament d’Alcoi, en Serveis Socials, el Programa d’Itineraris d’Inserció Sociolaboral de persones en situació o risc d’exclusió social, amb continuïtat des de 2018. Aquest programa es du a terme gràcies al cofinançament de la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons Social Europeu (FSE) de la Comunitat Valenciana 2014-2020 i la Conselleria d’Igualtat i Benestar Social. Té com a objectiu principal la millora de l’ocupabilitat dels participants, tant realitzant sessions individuals com cursos i tallers, tot això plantejat en l’Itinerari Personalitzat Individual que es realitza a cadascun dels usuaris quan entren a formar part del Programa.

Dins de la planificació formativa de l’any 2020 estava el fet de realitzar un curs de Neteja Professional d’Oficines i Despatxos, per ser un dels sectors laborals amb major demanda de mà d’obra professionalitzada. Donada la situació sanitària, es va cancel·lar la realització d’aquest curs, per no posar en risc ni als alumnes que ho anaven a rebre, ni a les empreses en les quals estava planificat que realitzaren les pràctiques professionals que contempla l’acció formativa.

La millora de la situació i la creixent demanda de mà d’obra qualificada per a ocupar llocs de treball en el sector neteja, de manera professional, que s’ha vist incrementada exponencialment per la situació de la Covid, ha fet que quan les condicions han sigut les adequades i, sempre tenint en compte complir amb els requisits establits per les autoritats sanitàries, s’ha représ la planificació i desenvolupament d’aquest curs, sent el primer a impartir-se en 2021.

L’objectiu principal d’aquest curs és que els alumnes aprenguen i adquirisquen els coneixements per a realitzar una neteja professional, de la mà d’una de les empreses de neteja principals d’aquesta zona, amb l’objectiu de professionalitzar-los dins d’un sector en el qual molts han desenvolupat la seua activitat laboral, en l’economia submergida, i així poder optar a llocs qualificats dins del sector.

El curs l’estan duent a terme 11 alumnes i consta de 80 hores, 60 de les quals són pràctiques. La part teòrica s’impartirà durant l’última setmana del mes d’abril, en les dependències de Serveis Socials en el Camí, 40, i les pràctiques es realitzaren durant tot el mes de maig i es desenvoluparan en empreses de la zona d’Alcoi, oferint als alumnes la possibilitat de desenvolupar el seu treball i demostrar la seua vàlua, així com conéixer de primera mà la forma en què es realitza de manera professional la neteja, hui dia tan important i primordial, de centres de treball. En el curs, que està impartit per Distribuciones Batoy, s’està desenvolupant un mòdul especial dedicat a la correcta desinfecció de la Covid19 dels espais de treball, per a dotar-los dels coneixements més actuals i demandats hui dia en el mercat de treball.

La Regidora de Polítiques Inclusives, Aranza de Gracia ha destacat el “compromís social de l’empresa que ofereix el curs. Demostra estar conscienciada sobre la importància de la inclusió social de les persones en situació de risc d’exclusió social, ajudant a donar visibilitat als alumnes”.

De Gracia ha donat “el meu suport a aquestes persones que es dediquen a fer tasques de neteja professional i més és aquests temps. Amb la situació de la Covid han estat en primera línia i ho continuen estant, donant aquest servei. En aquest cas s’està formant a persones perquè puguen optar a llocs qualificats en aquest sector, aconseguint una inserció laboral”.

Aquest compromís social d’aquesta empresa és rellevant, ja que compleix amb uns dels objectius del Programa d’itineraris d’Inserció Sociolaboral, que és donar visibilitat i reduir les possibles reticències existents en l’entramat empresarial del municipi a l’hora de contractar persones que provenen de col·lectius en risc d’exclusió social, amb la finalitat de facilitar i millorar la qualitat de vida de tots els habitants de la ciutat d’Alcoi.