Home Alcoi El Ministeri de Foment denega a Alcoi 1,7 milions d’euros per a...

El Ministeri de Foment denega a Alcoi 1,7 milions d’euros per a reformar l’Illa de Rodes

0
SHARE

L’Ajuntament d’Alcoi no rebrà finalment ajuda per part del Ministeri de Foment per a rehabilitar i donar ús a l’Illa de Rodes, un dels projectes estrela de l’equip de govern alcoià per a la present legislatura. Tot i això, l’Ajuntament compta amb vora 4 milions per a executar-lo entre els fons DUSI, els propis i els de Diputació. La idea és que el projecte siga redactat en estiu per a executar-lo en 3 anys a partir de 2019.

Al llarg de la present legislatura, el govern municipal d’Alcoi s’ha fixat una sèrie de projectes com a prioritaris per a millorar la ciutat. Entre ells destaca la reforma del carrer Entença per a convertir-lo en una via amable per als vianants i dotada amb les últimes tecnologies per a fer-la sostenible. I també sobreïx entre els plans del socialistes la rehabilitació de l’Illa de Rodes, un antic indret industrial urbà on l’Ajuntament vol ubicar un parc tecnològic i cultural que done servei al barri de Santa Rosa. A menys d’any i mig d’eleccions, pareix que els projectes arribaran, com és habitual, cap al final de la legislatura.

Aquest segon projecte estrela de l’administració que dirigeix Toni Francés optava a aconseguir finançament amb el que accelerar la seua consecució, però eixa possibilitat s’ha esfumat amb la negativa del Ministeri de Foment. Aquesta decisió impedirà que Alcoi es beneficie de l’arribada d’1,7 milions d’euros provinents de l’1,5% cultural, una iniciativa mitjançant la qual el Ministeri de Foment invertiria aquest percentatge dels contractes públics en conservar i rehabilitar el Patrimoni Històric.

L’expedient alcoià va ser remès en estiu a l’administració, que ha decidit privilegiar els projectes de consolidació del Castell d’Aiora i l’adequació del Palau de l’Almirall de València per davant del projecte alcoià. La negativa de Foment ha provocat crítiques per part de l’agrupació alcoiana de Compromís cap a l’executiu local davant el que consideren poc interès per part dels gestors de la ciutat dels ponts amb el projecte. No obstant, des del govern afirmen que no es comptava amb els fons de Foment, però sí amb vora 2 milions d’euros dels 10 aportats per l’estratègia DUSI, als que cal afegir-ne un més que aportarà la Diputació d’Alacant i prop d’altre milió que invertirà l’Ajuntament per a un projecte que suma vora 4 milions d’inversió.

La rehabilitació de Rodes comença de forma immediata amb la consolidació de les façanes per a, a principis d’estiu, adjudicar la redacció del projecte, que podria començar a finals d’enguany o principis de 2019 i amb un termini d’execució de 3 anys.