Home Foia de Castalla La patronal de la Foia avisa del retard en la construcció de...

La patronal de la Foia avisa del retard en la construcció de la subestació elèctrica de Castalla

762
0
SHARE

La patronal de la Foia avisa del retard en la construcció de la subestació elèctrica de Castalla

La primera de les dos subestacions que Iberdrola ha d’instal·lar a la Foia de Castalla marxa amb retard, segons afirma la patronal IBIAE. Aquest fet pot retardar l’arribada d’empreses a la zona, a banda d’impedir que altres que esperen la potència elèctrica amplien producció i, per tant, guanys i nombre de treballadors.

Des de fa més d’una dècada, les poblacions de la Foia de Castalla venen reivindicant la construcció d’una infraestructura que done resposta a una de les principals necessitats de la zona. Així doncs, poblacions com Ibi, Castalla, Onil o Tibi reclamen més potència elèctrica per a abastir la demanda d’energia que necessiten les empreses que operen en elles, i també les que estan per vindre. Amb un marcat caràcter industrial i superfície per a construir polígons, aquestes poblacions consideren la instal·lació d’una subestació com imprescindible.

L’any passat, la Generalitat Valenciana va anunciar l’acord amb la concessionària del servei, Iberdrola, per a que aquesta invertira 3,7 milions d’euros en construir una subestació que pal·liara el dèficit de potència elèctrica de Foia. El compromís situava en estiu de 2018 la posada en marxa de la primera de les dos subestacions que l’empresa construiria, amb l’objectiu de donar servei quant abans millor. Però la patronal de la sub comarca, IBIAE, ha detectat que els treballs no van al ritme esperat i alerta de que, amb total probabilitat, la subestació de Castalla no estarà operativa en el temps acordat. Els treballs, segons ha denunciat el Director de l’ens Hèctor Torrente, no van al ritme adequat per a poder enllestir la infraestructura en el termini estipulat.

Els treballs porten 8 mesos desenvolupant-se al polígon Bastà de Castalla, on Iberdrola compta amb una parcel·la en la que instal·lar la subestació i el seu ús durant 75 anys per un cost de 477.000 euros. La de Bastà és la primera de les 2 subestacions que Iberdrola té pensat ubicar a La Foia per a garantir l’abastiment de la demanda, creixent degut a que les poblacions de la zona tenen empreses que, bé necessiten augmentar producció; o bé estan esperant la garantia del subministrament elèctric per a instal·lar-se a la zona. IBIAE vetlarà pel compliment dels terminis compromesos a l’inici dels treballs.

La posada en marxa de la subestació de Castalla alliberaria la d’Ibi, que estaria dedicada exclusivament a abastir a la vila joguetera, on els empresaris urgeixen a l’Ajuntament a construir el nou polígon NPI-5, amb una superfície d’1 milió de m2.