Home Cultura La Fireta de Sant Antoni de Muro congrega a milers de visitants...

La Fireta de Sant Antoni de Muro congrega a milers de visitants amb una variada oferta lúdica

0
SHARE

Muro ha celebrat durant aquesta passat cap de setmana una nova edició de la seua Fireta amb un notable èxit de públic i vendes, degut en part al bon oratge del cap de setmana. Els actes en honor a Sant Antoni han comptat amb fira artesanal i d’associacions locals, una completa oferta gastronòmica i d’oci i exhibicions amb animals.

Bona part de les poblacions de que composen les comarques de la muntanya alacantina celebren amb diverses activitats la festivitat de Sant Antoni. El patró dels animals és venerat a la zona amb les tradicionals benediccions, però especialment una població compta amb més seguiment, degut a que la celebració porta aparellada altre esdeveniment. Es tracta de Muro, una localitat que viu durant la setmana en que es celebra l’efemèride del sant uns dies plegats d’activitats amb la celebració de la Fireta de Sant Antoni, que es celebra des de principis del segle XVIII.

Des del passat divendres i fins diumenge, la població del Comtat ha albergat una nova edició d’un dels seus gran esdeveniments comercials i lúdics, que a més també ofereix a les associacions locals la possibilitat de donar a conèixer les activitats que desenvolupen als milers de visitants que visiten la Fireta cada any. L’èxit de participació ha sigut enguany notable, confirmant les expectatives de l’organització i amb el factor determinant del bon oratge regnant a l’interior alacantí al llarg de les jornades del cap de setmana.

Durant tres jornades, Muro s’ha convertit en un enorme expositor de productes artesanals, actuacions musicals i teatrals, plats gastronòmics i associacions que l’han convertit en un gran basar amb capacitat de negoci per als firants. Any rere any, la Fireta de Muro adquireix més capacitat d’atracció per a l’àmbit de les Comarques Centrals valencianes, afegint a l’oferta comercial i gastronòmica també l’Aplec de Danses i activitats per als més menuts, també amb animals.

La Fireta ha comptat amb una nodrida representació de la política i la societat de les comarques de la muntanya alacantina.