Home Alcoi Les comarques divulguen tot el seu potencial turístic en el dia de...

Les comarques divulguen tot el seu potencial turístic en el dia de la Comunitat a Fitur

785
0
SHARE

Les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia presents en Fitur han viscut aquest dijous la seua principal jornada a la fira, on han divulgat les seues principals apostes turístiques per a l’any en curs. Alcoi, amb la Setmana Modernista i el cicloturisme, Castalla amb el patrimoni i Onil amb la gastronomia han tingut protagonisme hui al certamen madrileny.

La segona jornada de la Fira Internacional de Turisme Fitur, que es celebra fins diumenge al Recinte Firal Ifema de Madrid viu aquest dijous la jornada més interessant per a les localitats que representen a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. La Comunitat Valenciana viu en aquest dia els seus actes centrals, amb els que traslladar a milers de professionals del sector una oferta turística cada vegada més àmplia i variada. L’aposta pel turisme d’interior, diversificant el tradicional de sol i platja, ha convertit a les poblacions de les comarques en un potent atractiu.

Tant és així que l’oferta turística de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla destaca hui a Fitur més que la resta jornades que resten de fira, gràcies a les diverses presentacions que s’han dut a terme. Entre elles, la de la ciutat d’Alcoi, centrada en la II Setmana Modernista, el turisme esportiu de mediambiental que faciliten les resin estrenades rutes BTT pels dos parcs naturals que l’envolten, o la difusió de dos dels seus productes típics, com són la pericana o el café licor. L’objectiu per a la ciutat és diversificar els seus atractius més enllà dels Moros i Cristians i el Nadal.

La resta de poblacions de la muntanya alacantina representades a Fitur també presenten hui els seus atractius turístics a la fira. Entre elles la ciutat de Castalla, que ha presentat el projecte per a museïtzar el seu castell com a eix sobre el que vertebrar una important oferta patrimonial. A això cal afegir la difusió de la seua gastronomia amb una mostra culinària en la que hi ha hagut tast dels seus coneguts gaspatxos. També Onil ha fet de la gastronomia una de les seues apostes per a dinamitzar el turisme enguany, cuinant en obert arròs i conill, un dels seus plats típics. La Mancomunitat de l’Alcoià-Comtat participa per primera volta en el certamen subratllant els atractius naturals de l’interior alacantí. Totes les poblacions s’han adherit al manifest per a incrementar la qualitat dels serveis turístics a la zona.

Divendres arriba el torn per a Cocentaina, que posarà en valor a Fitur la seua Fira de Tots Sants.