Home Alcoi El Museu de Camilo Sesto serà la principal novetat de l’oferta turística...

El Museu de Camilo Sesto serà la principal novetat de l’oferta turística que Alcoi presenta en Fitur 2023

0
SHARE
Façana del futur Museu de Camilo Sesto a la ciutat d'Alcoi.

Els atractius i serveis turístics de la ciutat seran difosos durant tota la fira a través de material físic i audiovisual, en els estands de Fitur Screen i de la Costa Blanca.

Alcoi estarà present un any més en la Fira Internacional de Turisme (FITUR) que se celebra del 18 al 22 de gener en IFEMA Madrid. Entre els projectes que es promocionaran en la present edició destaquen la Film Office de la ciutat o el Museu de Camilo Sesto que es preveu inaugurar aquest mateix any.

Concretament, aquest dimecres, 18 de gener, entre les 17.00 i les 17.30 hores es presentarà la Film Office en l’estand Fitur Screen. El dijous, 19 de gener, la delegació de la Regidoria de Turisme mantindrà una reunió de treball amb Seggitur sobre la Plataforma Intel·ligent de Destins (PID) i assistirà a diferents conferències i presentacions, algunes relacionades amb el turisme sènior o amb la col·laboració entre administracions com a punt crític de la gestió turística.

Paper preponderant per al Museu de Camilo Sesto

A més, eixa mateixa vesprada, en el videowall de l’estand de Costa Blanca, es presentarà el museu de Camilo Sesto, una infraestructura que se situarà en l’edifici situat en El Camí 44 i que l’Ajuntament preveu inaugurar aquest 2023.

D’altra banda, durant tota la fira, la Regidoria de Turisme de l’Ajuntament d’Alcoi difondrà material en format digital en l’estand Costa Blanca i material promocional físic en l’estand de Fitur Screen.

La Regidora de Turisme, Lorena Zamorano, ha subratllat que “és una oportunitat per a donar a conéixer els trets distintius d’Alcoi com una destinació turística de qualitat i els serveis i infraestructures que gestiona a través de la Film Office i que són també un gran atractiu per a la indústria audiovisual. A més, volem promocionar el futur museu de Camilo que, a part d’homenatjar aquest alcoià il·lustre i convertir-se en un element d’atracció turística, servirà per a recuperar i posar en valor un important element patrimonial”.

Darrers passos per a la inauguració

Actualment s’estan duent a terme les obres de rehabilitació d’aquest immoble, construït en 1879-1880 i que en el seu moment va acollir l’antic asil i compta amb diferents sales.

De manera paral·lela, el Consistori ha anat recopilant les peces que passaran a formar part del futur museu. Encara que en un primer moment van ser al voltant de 800 peces, aquestes han anat augmentant en rebre diferents donacions posteriors, la qual cosa permet imaginar l’important contingut d’aquest museu, que serà lloc de trobada de seguidors de l’artista repartits per tot el món.