Home Cocentaina L’Ateneu Musical de Cocentaina s’emporta un primer premi en el 42é Certamen...

L’Ateneu Musical de Cocentaina s’emporta un primer premi en el 42é Certamen de Bandes de la CV

348
0
SHARE
Imatge commemorativa del primer premi aconseguit per l'Ateneu Musical de Cocentaina a València.

Aquest diumenge 15 de gener s’ha celebrat a l’Auditori del Palau de les Arts de València la 42a edició del Certamen de Bandes de Música de la Comunitat Valenciana, en el qual han competit les bandes finalistes de les seccions segona i tercera. Les bandes de la primera secció actuaran en una altra sessió quetindrà lloc el 5 de febrer.

La directora adjunta de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura (IVC), Marga Landete, ha manifestat que “estem molt contents de recuperar finalment la normalitat en la celebració del certamen autonòmic, encara que siga en aquestes dates tan inusuals”.

L’Ateneu Musical de Cocentaina ha sigut l’encarregat de tancar les interpretacions, dirigit per José Miguel Fayos Jordán. La banda contestana ha completat el programa amb la interpretació del pasdoble ‘Guitarra española’, d’Enrique Igual Blasco; i l’obra lliure ‘Evocazioni’, de Paul Huber.

Menció d’Honor

Una audició que els ha valgut als representants de la vila comtal el primer premi en la Secció Segona del certamen per la qualitat de direcció i interpretació de les peces. Un fet que confirma l’alt nivell musical que destila Cocentaina, un dels referents de la música de banda a tota la Comunitat Valenciana. La regió és la que major quantitat d’agrupacions musicals atresora a tot el territori nacional.