Home Alcoi Les obres al futur Museu de Camilo Sesto reordenen elements de mobiliari...

Les obres al futur Museu de Camilo Sesto reordenen elements de mobiliari urbà al carrer Camí d’Alcoi

0
SHARE
Dos operaris avancen en les obres per a enllestir el Museu de Camilo Sesto a Alcoi.

L’actuació va començar fa un mes i mig i ha provocat una sèrie de canvis en l’exterior, com la reordenació de bancs o passos provisionals de vianants.

Les obres de rehabilitació i millora accessibilitat de l’edifici situat en El Camí 44, que acollirà el futur Museu de Camilo Sesto, avancen a bon rtme. Són finançades al 80% pels Fons Europeus, i en concret s’han aconseguit 1,6 milions de les Ajudes Específiques del Pla de rehabilitació d’edificis públics millorant l’eficiència energètica que serviran per a aquest projecte. També s’ha aconseguit finançament per a la Pinacoteca Municipal, que albergarà obres de la pintura alcoiana de finals del segle XIX i del segle XX, i estarà en El Camí 38-40.

Aquesta actuació és la primera fase i va ser adjudicada per un import de 185.691,62 euros amb un termini d’execució és de 9 mesos. Les obres van començar la primera quinzena d’octubre i inclouran una millora aportada per l’empresa actuant en les bigues del faldó de la coberta al pati.

Reordenació del carrer Camí

L’actuació que es durà a terme suposarà la rehabilitació i millora de l’edifici, actuant en qüestions com la seua consolidació i la millora de l’accessibilitat. També es resoldran els problemes de salubritat en la coberta i s’actuarà en l’estabilitat dels elements estructurals existents. A causa de les obres s’han realitzat una sèrie de modificacions en l’exterior, com la reordenació de bancs i la instal·lació d’un pas provisional de vianants.

Paral·lelament s’està treballant en el projecte museístic, és a dir, en el contingut del futur museu que la ciutat dedicarà al seu veí més internacional: Camilo Sesto.

“Les obres fa més d’un mes que estan en marxa i ara podem veure en l’exterior els canvis que provocaran temporalment en la via pública. Amb aquest museu, comptarem amb una extraordinària atracció turística unida a l’alcoià més universal i complirem el seu desig de tindre un museu dedicat a ell a la ciutat on va nàixer. Són moltes les persones, de diferents parts del món, que contacten amb l’Ajuntament mostrant el seu interés per a vindre a Alcoi atretes pel que representa Camilo Sesto”, ha indicat el Regidor de Cultura, Raül Llopis.

Potent atractiu turístic

Cal tindre en compte que la ciutat ha rebut el llegat de l’artista, que passarà a formar part d’aquest futur museu. En un primer moment van ser al voltant de 800 peces, que han anat augmentant en rebre diferents donacions posteriors, la qual cosa permet imaginar el contingut d’aquest museu, que serà lloc de trobada de seguidors de l’artista repartits per tot el món.

La posada en marxa del Museu Camilo Sesto és un projecte que servirà per a homenatjar un alcoià Fill Predilecte i Medalla d’Or de la Ciutat, perpetuant d’aquesta manera la seua presència a Alcoi. Igualment, els treballs per a enllestir-lo permetran la recuperació d’un edifici patrimonial, que va ser construït en 1879-1880. Durant anys, l’immoble va acollir l’antic asil i compta amb diferents estades. Actualment, en una part es situa la reconeguda sala d’exposicions La Capella, i en els dos espais restants es disposaran la futura pinacoteca de la ciutat i el museu de l’artista.