Home Alcoi El Museu Provincial de Bombers d’Alcoi realitzarà un recorregut per la història...

El Museu Provincial de Bombers d’Alcoi realitzarà un recorregut per la història de la professió a la Fira Modernista

311
0
SHARE
Lorena Zamorano, Regidora de Turisme, i Elena Méndez, Coordinadora del MUBOMA.
Lorena Zamorano, Regidora de Turisme, i Elena Méndez, Coordinadora del MUBOMA.

El Museu Provincial de Bombers d’Alcoi participarà en la quinta edició de la Fira Modernista acomplint diverses activitats, tant per a xiquets com per a adults, basades en la història de la professió dels bombers així com la importància de l’edifici on s’ubica actualment el museu.

Elena Méndez, Coordinadora del MUBOMA, explica que “No podíem faltar, tant pel mateix contingut, per la història que s’explica dins del museu de com ha evolucionat la professió dels bombers, sinó també pel mateix context històric. Per això, enguany enfocarem tota la nostra participació en la figura de Laporta el Gravador, una personalitat molt polifacètica i important a la nostra història”.

El diumenge 11 de setembre es realitzarà una jornada portes obertes on el museu s’enfaixara en la figura del gravador per a vincular-la a la seua fàbrica de tacos, lloc on hui en dia s’ubica el MUBOMA. Serà un matí dedicat a les famílies perquè coneguen el món del gravat a través d’una sèrie de tallers didàctics.

Durant la setmana modernista, es treballarà l’aspecte de Laporta com a fotògraf, en una visita teatralitzada a tots els centres educatius de dilluns a divendres. Un viatge a 1909 anomenat ‘retrat de bombers’, que es repetirà el dia 25 de setembre per al Gaudí de tot el públic.

El MUBOMA també hi estarà a La Glorieta, punt de trobada de moltíssimes persones procedents de tot el món, per a donar-los a conéixer el museu i la seua història. A més, també habilitaran un espai de tallers per aprendre del passat i que ens ajuda a entendre el present.