Home Destacats El ‘Pacte del Molí’ aprovarà una modificació de crèdit en setembre per...

El ‘Pacte del Molí’ aprovarà una modificació de crèdit en setembre per a afrontar el pagament de les obres de l’església

0
SHARE
Façana de l'Ajuntament d'Ibi.

El bloqueig que des de l’entrada en el l’Ajuntament ve denunciant la dupla PSPV-Som Ibi a la vila joguetera va esclarint-se pas a pas. La manca de personal en el departament econòmic de l’administració iberuda porta en torn a un any impedint que el Consistori duga a terme tot tipus de pagaments. Entre ells s’inclouen tant les obres que estan escomentent-se en el casrc urbà com els pagaments a dependents o les subvencions a clubs i associacions locals.

Per a tractar d’accelerar eixos pagaments, el conegut com a ‘Pacte del Molí’ -nom que rep l’acord de govern entre les dos formacions progressistes a Ibi- aprovarà aquest mes de setembre una modificació de crèdit. Anirà encaminada a saldar part del deute que l’Ajuntament té amb la constructora de la nova Plaça de l’Església, empresa que porta en torn a un any sense rebre cap contraprestació a pesar de no haver aturat les obres.

El total de pagaments bloquejats que acumula l’administració local de la vila joguetera ascendeix a vora 6,5M€ pertanyents a unes 1.500 entrades en llibre de comptes. Una situació que ha provocat que bona part dels proveïdors de l’Ajuntament estiguen acumulant mesos sense cobrar els treballs escomesos. Des de l’equip de govern reiteren que aquesta situació ve derivada de la inacció per part de l’anterior govern que atresorava amb majoria absoluta el PP.

Prioritat: cobrir la manca de personal

A banda de la modificació de crèdit per a escometre els pagaments més urgents, PSPV i Som Ibi volen aprovar abans de que acabe l’any el pressupost municipal per al 2024. D’aquesta forma, esperen poder preveure amb antelació la cobertura de part dels pagaments que deu el Consistori als seus proveïdors. Per altra banda, des del departament de Recursos Humans es treballa a marxes forçades per a cobrir totes les necessitats de personal que requereix la gestió municipal a Ibi