Home Alcoi Alcoi serà seu de les finals de la Lliga Valenciana de Bàsquet...

Alcoi serà seu de les finals de la Lliga Valenciana de Bàsquet els propers dies 23 i 24 de setembre

276
0
SHARE
Dos dels principals clubs de bàsquet masculí de la Comunitat Valenciana s'enfronten entre sí.

La Federació de Bàsquet de la Comunitat Valenciana (FBCV) ha aconseguit un acord amb el Club Noubrot Bàsquet Alcoi am-b la col·laboració de l’Ajuntament d’Alcoi- perquè la ciutat dels ponts es convertisca en l’escenari de les Finals de la Lliga Valenciana 2023 en les seues principals categories: Or, Femenina, Plata i EBA. El Pavelló Francisco Laporta albergarà els dies 23 i 24 de setembre la lluita pel primer títol oficial de la temporada. Tradicionalment, aquest esdeveniment suposa un gran cap de setmana per al bàsquet a la Comunitat Valenciana.

La Lliga Valenciana Femenina inaugurarà les Finals el dissabte 23 de setembre a les 17.30h. Aspiren al títol els tres equips de la Comunitat en LF Challenge i Lliga Femenina-2: La Cordà de Paterna NB, Picken Claret i Fustecma NBF Castelló. Tots ells s’enfrontaran prèviament entre si a una sola volta per a determinar als que seran els dos finalistes d’aquesta edició de la Lliga Valenciana Femenina.

A continuació, el dissabte a les 20.00h es disputarà la Lliga Valenciana Or. El clàssic enfrontament directe entre HLA Alacant i Amics Castelló que arribarà a tan sols una setmana de l’inici de la LEB Or.

El diumenge 24 de setembre al matí es produiran altres dues finals més. A les 10.00h es posarà en joc el títol en la Lliga Valenciana EBA, una competició en la qual enguany prendran part els equips El Pilar UPV, Mantefont EB Vila Real, CB Jorge Juan Tártaros Gonzalo Castelló, Family Cash NB Xàtiva i Valencia BC.

Finalment, a les 12.30h tancarà el calendari de finals la Lliga Valenciana Plata, que seguirà el mateix sistema de competició que la Lliga Valenciana Femenina. Així, CB Alginet, CB L’Horta Godella i Maderas Sorlí Benicarló s’enfrontaran prèviament per a decidir als dos finalistes que es jugaran el títol a Alcoi. Aquestes quatre finals de la Lliga Valenciana 2023 podran seguir-se en directe a través del Canal YouTube FBCV.

Centenars de visitants i impuls per a l’hostaleria

“La nostra ciutat acull una vegada més una competició del més alt nivell esportiu. En aquesta ocasió de bàsquet, tant en categoria masculina com femenina. Durant un cap de setmana serem la capital del bàsquet de la Comunitat Valenciana. Cada vegada més federacions realitzen les seues finals a Alcoi per la gran capacitat d’organització que tenim. Aquest tipus d’esdeveniments serveixen per a promocionar la ciutat entre tots els visitants, també per a fomentar el bàsquet i que puguem gaudir de partits de gran nivell i com no, com a motor econòmic per a diversos sectors de la ciutat, especialment els dedicats a l’oci i l’hostaleria”, ha destacat el Regidor d’Esports, Alberto Belda.