Home Cocentaina El Palau Comtal de Cocentaina rebrà ajudes de la Diputació per a...

El Palau Comtal de Cocentaina rebrà ajudes de la Diputació per a recuperar i la protegir el patrimoni de la província

114
0
SHARE
El centre de Cocentaina, amb el Palau Comtal al fons l Imatge d'Arxiu
Palau Comtal de Cocentaina l Imatge d'Arxiu

El Palau Comtat de Cocentaina serà beneficiat pels ajudes de la Diputació d’Alacant per a la recuperació i la protecció. Aquesta actuació es troba ubicada dins del Pla Provincial per a la rehabilitació i posada en valor del patrimoni arquitectònic de caràcter històric i titularitat municipal.

Un total de tretze municipis de menys de 75.000 habitants ja s’han beneficiat d’aquesta línia de subvencions impulsada per l’Àrea d’Arquitectura a la convocatòria del mes de juny passat i dotada amb 2,5 milions d’euros, encara que es planeja invertir-hi un total de 11,5 milions.

Els criteris per a la valoració de les propostes tenen en compte la importància patrimonial de l’immoble sobre el qual es pretén intervenir, el grau d’urgència de l’actuació, la qualitat tècnica i l’interés científic i cultural d’aquesta, així com les expectatives de generació d’activitat econòmica, cultural i social al municipi i al seu entorn.

El percentatge d’ajuda es determina en funció del nombre d’habitants dels municipis, amb un 100% de subvenció per a les localitats de menys de 5.000 habitants i un mínim del 70% per a les de fins a 75.000 veïns. A més a més, el pressupost màxim per a l’execució de les actuacions és de 500.000 euros.