Home Alcoi El Partidor d’Alcoi comptarà amb 18 nous habitatges per a regenerar el...

El Partidor d’Alcoi comptarà amb 18 nous habitatges per a regenerar el barri amb una inversió de 2M€

0
SHARE
Plànol de l'alçat per als nous habitatges al Partidor d'Alcoi.

L’Ajuntament d’Alcoi ha adjudicat les obres per a construir un edifici de 18 habitatges intergeneracionals en un solar en els números 102 i 104 del carrer Sant Mateu, amb accés des de la placeta Les Eres, en el barri del Partidor. Les obres, que han sigut contractades per un import de 2.025.351,56 euros, inclouen, a més, els equipaments i jardins privats per als usuaris, així com locals i jardins d’ús públic per al barri.

La iniciativa consisteix en la construcció d’un edifici de nova planta d’habitatges intergeneracionals, amb allotjaments per a joves i persones d’edat avançada en el barri del Partidor. L’empresa adjudicatària té ara un termini de 21 mesos per a executar les obres del complex, que en la seua planta baixa albergarà espais accessibles als veïns del barri mitjançant accés controlat.

El projecte pretén fomentar la relació veïnal i la vida autònoma. D’aquesta manera, encara que els inquilins no seran persones dependents, es preveu el major grau d’accessibilitat en els allotjaments i zones comunes de l’edifici. Es tracta d’un edifici sostenible, integrador i intel·ligent, seguint les línies d’estratègia urbana existents.

Projecte referent per al Centre

A més, la parcel·la s’inclou dins del Conjunt Històric en un entorn urbà molt deteriorat pel pas del temps, per això, amb el present projecte es pretén consolidar aquest entorn convertint-se al mateix temps en un exemple d’intervencions a realitzar en el Centre Històric.

Una dotzena d’aquests habitatges comptaran amb saló-menjador-cuina, a més un dormitori i un bany; mentre que els altres sis seran apartaments diàfans amb bany separat. Amb l’objectiu de garantir un consum d’energia reduït, s’utilitzaran principis d’arquitectura bioclimàtica, que inclouen un estudi de les orientacions, disseny dels buits, proteccions solars, ús de materials i solucions constructives naturals, disposició de pati tèrmic, sistemes de calefacció d’alta eficiència, suport de refrigeració mitjançant ventiladors de sostre, sistema de reducció de consum d’aigua potable, etc…

Ajudes del Pla ARRU

El present projecte compta amb una ajuda de 810.000€ dins del marc del Programa de Foment de la Regeneració i Renovació urbana i rural (ARRUR) del Pla Estatal d’Habitatge 2018-2021, i que ha servit per a finançar part dels honoraris i de les obres.

Segons explica la Regidora d’Habitatge, Teresa Sanjuan, “amb aquesta actuació, no sols contribuïm a garantir un habitatge digne a col·lectius amb més dificultat d’accés, com els joves o les persones majors, sinó que contribuïm a regenerar el centre de la ciutat. Aquest és l’objectiu del consistori, que està actuant amb aquest i altres projectes, com ara les obres per a rehabilitar un edifici municipal al carrer Sant Maure, també cofinançat a través de l’ARRRU i amb fons FEDER de la Unió Europea”.