Home Alcoià El pas als No Adscrits de dos diputats de C’s enfronta a...

El pas als No Adscrits de dos diputats de C’s enfronta a Govern i oposició a la Diputació per presumpte transfuguisme

0
SHARE

La multiplicació de casos en que polítics d’àmbit local abandonaven els seus partits per a passar a formar part d’altre va motivar al 1998 l’aprovació del Pacte Antitransfuguisme. Aquesta eina estava plantejada com un fre a comportaments poc ètics dins la política que podrien desestabilitzar una determinada institució. Un quart de segle després, i a pesar d’eixe pacte, encara existeixen exemples de trànsfugues. Ara, el procés de reconversió de Ciutadans (C’s) ha motivat l’eixida de dos dels seus diputats amb responsabilitats de govern a la Diputació d’Alacant.

Es tracta de la Vicepresidenta Júlia Parra i del Diputat d’Infraestructures Javier Gutiérrez, que han abandonat la formació taronja per a passar al grup de No Adscrits. No obstant, segons ha confirmat el President de la Diputació, Carlos Mazón, tots dos mantindran tant les seues responsabilitat al govern provincial com els seus assessors, si la llei ho permet. Des de la coalició de govern consideren que és Ximo Puig qui ha provocat aquesta situació atraient a C’s a l’òrbita del tripartit en les Corts Valencianes.

L’oposició amenaça amb denunciar

Des de l’oposició que representen PSPV i Compromís han qualificat als dos diputats provincials que han deixat C’s com a trànsfugues. Motiu pel que han amenaçat amb iniciar accions legals davant del que consideren un cas de corrupció permès pel propi Mazón. El temps límit per a que Parra i Gutiérrez renuncien als seus càrrecs en l’ens provincial via plenari acaba aquest divendres 17. En cas de no ser així i de que els assessors d’aquests polítics no deixen de percebre els 400.000€ que costen els seus salaris a l’any, les dos formacions opositores portaran el cas als tribunals.

Diputació ha posat al seu personal jurídic a treballar per tal de mantenir tant als dos diputats ara No Adscrits com als seus assessors en nòmina. El darrer cas relacionat amb aquest a la muntanya va tindre lloc la setmana passada al PP de Muro.