Home Alcoi Moncloa dona llum verda al projecte de rotonda nord a Alcoi i...

Moncloa dona llum verda al projecte de rotonda nord a Alcoi i assolirà la totalitat del seu cost amb fons europeus

748
0
SHARE
Planol de la rotonda d'accés nord a Alcoi.

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha tret a concurs el projecte de construcció de la rotonda que s’habilitarà en l’accés nord per un import d’1,1 milions d’euros, dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència Next Generation EU. La licitació comprén un termini d’execució de sis mesos des de l’adjudicació de les obres, fixant-se un termini per a la presentació d’ofertes que finalitza el 17 d’abril.

Amb la publicació de la licitació en la Plataforma de Contractació del Sector Públic s’entra en la recta final del procés administratiu perquè la rotonda de l’accés nord siga una realitat. Aquesta rotonda permetrà reordenar el trànsit en aquest punt, amb especial incidència en l’accés al polígon Cotes Baixes, sent també una infraestructura que impulsarà una mobilitat sostenible i millorarà la seguretat viària.

Encara que el Ministeri no tenia obligatorietat d’assumir aquesta obra com a compensació per la cessió de la N340, les gestions realitzades pel govern municipal han permés que finalment siga executada per l’administració central. Fet que ha sigut valorat des de l’Ajuntament d’Alcoi com una mostra del compromís de l’Executiu central amb la capital de l’Alcoià.

L’Alcalde de la ciutat, Toni Francés, ha remarcat que “estem davant una excel·lent notícia, ja que comptar amb una rotonda en l’accés nord suposa una reivindicació històrica, perquè es tracta d’una infraestructura molt necessària, i ara estem molt prop de què siga una realitat gràcies al treball realitzat i al compromís del Govern Central”.

Carril bici i renovació de voreres

La reurbanització del punt on s’habilitarà la rotonda comportarà que, a més de reordenar el trànsit, es dote l’entorn de voreres amb un ample mínim d’1,80 metres, i s’inclou un carril bici de dos metres d’ample al llarg del contorn de la glorieta, permetent impulsar la mobilitat sostenible i millorar la seguretat viària.

Amb això, es pretén generar, en relació amb la Xarxa de Carreteres de l’Estat, un entorn urbà més accessible, inclusiu i sostenible que persegueix l’impuls de la descarbonització de la mobilitat urbana i la millora de la qualitat de l’aire a través de la potenciació dels trajectes a peu i amb bicicleta.