Home Alcoi El Pla Director de Parcs i Jardins d’Alcoi fixa en 3,5 milions...

El Pla Director de Parcs i Jardins d’Alcoi fixa en 3,5 milions les inversions per a mantenir-los

897
0
SHARE

La manca d’inversions durant les darreres dècades a les zones verdes de la ciutat d’Alcoi han provocat que hagen anat degradant-se. Així ho considera el Pla Director de Parcs i Jardins en que treballa l’Ajuntament, i que xifra en 3,5 milions les inversions necessàries per a recuperar-los. Millores en el rec, canvi d’espècies o repavimentació són algunes de les mesures que proposa. A banda, el Consistori també reclama civisme a la ciutadania per a evitar el vandalisme que degrada més que el pas del temps aquestes zones.

La particular orografia que envolta la ciutat d’Alcoi, enclavada entre dos parcs naturals, la converteix en una espècie de reducte entre la natura. No obstant, dins del casc urbà alcoià existeixen més d’una dotzena de superfícies verdes, tal i com està establert en les normes que regulen els Plans Generals d’Ordenació Urbana. Parcs que, en el cas d’Alcoi i en la seua major part, van ser construïts dècades enrere. Degut a la seua antiguitat, la immensa majoria de les zones verdes alcoianes necessiten d’inversions en manteniment.

És per això pel que l’Ajuntament està duent a terme la redacció i aplicació del Pla Director de Parcs i Jardins. El document vol ser una guia per a avaluar l’estat actual de les zones verdes de la ciutat, el temps que estableix les actuacions a escometre per a recuperar-los. Molts d’ells pateixen fuites en els sistemes de reg, destrosses de les arrels al paviment o tenen espècies poc idònies per a la seua localització. El pla estableix una suma per a recuperar els parcs i jardins alcoians, repartits per una superfície de 270.000 m2 i en els que caldria invertir 3,5 milions d’euros.

Alguns dels treballs que estableix el Pla Director estan escometent-se poc a poc a les diferents zones verdes d’Alcoi. No obstant, les partides habituals que destina el Consistori no donen per a abastir tota la tasca a dur a terme. Per això, serà necessari augmentar el finançament cap a l’àrea d’Obres i Serveis si es vol acabar amb el malbaratament d’aigua de reg o recuperar parcs degradats. Altre pilar de la conservació de les zones verdes la suposa la consciència cívica. D’aquesta forma, es reduiria el vandalisme que degrada les zones verdes alcoianes, tant amb pintades com amb destrosses.

Els parcs més grans d’Alcoi: Batoi, Romeral i Zona Nord, són els que més treballs i inversions exigeixen per a mantenir-los.