Home Alcoi El plenari alcoià aprova permutar 3 edificis a canvi dels Jutjats i...

El plenari alcoià aprova permutar 3 edificis a canvi dels Jutjats i la col·laboració amb el Districte Digital

1053
0
SHARE

El primer plenari de l’any a la ciutat d’Alcoi ha tingut al seu ordre del dia una sèrie de punts importants. Alguns d’ells provenen d’anys anteriors, com és el cas de la recuperació de la inversió que l’Ajuntament alcoià va haver de fer al 2017 per a crear el Palau de Justícia a la Placeta Verge Maria. Altres, com el suport al Districte Digital, poden ser alguns dels grans projectes de la ciutat per a l’any resin començat.

En el debat d’aquest divendres 3 de gener s’ha donat llum verda a la permuta de fins a 3 edificis propietat de la Generalitat Valenciana en compensació pels vora 3,5 milions d’euros que Alcoi va haver d’invertir en el Palau de Justícia. Es tracta de la forma que ha elegit l’Ajuntament de recuperar eixa inversió després de més de 2 anys de negociacions amb el Consell.

Els 3 edificis tenen un valor superior als 3,5 milions adeutats per la Generalitat, pel que amb la permuta es recupera la inversió feta. La proposta ha comptat amb els vots a favor del PSPV, les abstencions de Podem, Ciutadans i VOX i el vot en contra de PP, Compromís i Guanyar.

Altre dels temes importants d’aquest plenari ha suposat el suport rotund d’Alcoi cap al projecte per a el Districte Digital arribe a la ciutat. Amb aquesta aprovació es dona llum verda a la signatura del conveni amb la Conselleria d’Innovació per a crear sinèrgies en l’entorn del Districte Digital. Aquesta proposta ha comptat amb la unanimitat de tots els grups, hagut compte que el projecte pot atraure talent i noves iniciatives cap a la ciutat dels ponts.