Home Alcoi El plenari alcoià votarà el seu pla municipal d’infància i adolescència

El plenari alcoià votarà el seu pla municipal d’infància i adolescència

1693
0
SHARE

El Pla Municipal d’Infància i Adolescència 2018-2023 que es votarà al proper plenari municipal d’Alcoi, divendres 27 de juliol, és un instrument, que recolzant-se en el marc de la legislació, estableix línies d’actuació transversals per al desenvolupament efectiu de tots els drets de la infància i per aconseguir-ho, involucra a totes les instàncies de l’administració i la societat necessàries.

Una part important del document és l’estudi-diagnòstic que posa de manifest que Alcoi disposa d’una notable i diversa xarxa d’infraestructures, equipaments, programes i recursos humans per atendre les necessitats dels alcoians menors d’edat. Necessitats de l’àmbit de la protecció social, de la salut, de l’educació, la cultura i el temps d’oci. L’estudi destaca també punts forts de la ciutat com una identitat pròpia, un teixit associatiu ampli i variat, un llegat social i cultural, patrimoni arquitectònic i recursos naturals. Un document que també pretén, segons el consistori, ser crític per a tal que la ciutat puga seguir avançant i millorant. El document destaca també problemes com són el sobre ús de noves tecnologies, consum d’alcohol, hegemonia del vehicle privat que afecta al medi ambient, desigualtat de gènere, individualisme o valors neomaterialistes.

A banda de la creació del CLIA que al 2018 ja ha realitzat diverses activitats, també s’ha constituït la “Mesa de Coordinació Interna”, produint-se diferents reunions. La candidatura per ser Ciutat Amiga de la Infància també està en marxa i s’espera un pronunciament al mes de novembre per part d’UNICEF.