Home Destacats El plenari de Muro aprova una modificació de crèdit de vora 700.000€...

El plenari de Muro aprova una modificació de crèdit de vora 700.000€ per a executar 19 accions al terme municipal

0
SHARE
Moment del darrer plenari municipal que ha aprovat la modificació.

L’Ajuntament de Muro ha aprovat la modificació del crèdit del vigent pressupost municipal, en el plenari celebrat el passat dijous, 5 d’octubre, amb la finalitat d’optimitzar recursos i serveis. la xifra total de la modificació ascendeix a un total de 677.754,03€ destinats a inversions i que se sumen al pressupost anual de l’Ajuntament provinents del remanent de tresoreria.

El passat mes de febrer, el ple va aprovar la liquidació del pressupost de l’exercici econòmic 2022 amb superàvit en termes de comptabilitat. Davant l’existència d’unes certes despeses i actuacions necessàries que no podien demorar-se fins a l’exercici següent, i amb la falta de crèdit existent o insuficient per a dur-les a terme, des de la Regidoria d’Hisenda s’ha proposat una modificació d’aquest crèdit que permeta l’execució de fins a 19 operacions pendents.

Actuacions previstes

Entre les principals actuacions que permetrà aquesta modificació, destaca el Pla Estratègic de Regeneració Urbana, el projecte de reforma del Centre Cultural, l’ampliació d’espais comuns i automatització de les instal·lacions esportives, la reparació de camins fase II i ampliació de la redacció del projecte de la fase III, l’actualització del projecte de les ‘Naus de les Caixetes’ per albergar la col.lecció museogràfica municipal, arxiu i centre de formació, a més de facilitar la contractació de la senyalització vial i il·luminació pública, “amb uns costos molt optimitzats front els actuals”, segons ha assenyalat l’Alcalde, Vicent Molina.

Per altra banda, dins d’aquesta modificació de crèdit destaca l’acord dels projectes de la subvenció del Pla Planifica, que contempla la reurbanització del carrer d’Ausiàs March, 9 d’Octubre i carrer Aitana, el centre d’emergències i la reforma de la cantina de l’estació. Projectes que compten amb un muntant total de més d’un milió d’euros i que rebran una ajuda aproximada de 804.000€ per part de la Diputació d’Alacant.

En relació a aquesta modificació de crèdit, el primer edil ha destacat que “ens permetrà portar a terme  una sèrie d’inversions que vindran molt bé per al dinamisme econòmic del poble, i que milloraran els serveis·.

Respecte al ple municipal, l’Alcalde ha volgut destacar una altra modificació aprovada, en aquesta ocasió, referent a la relació de llocs de treball municipals que possibilitarà una oficina de registre d’atenció al ciutadà “en la qual es resoldrà gran part de la tramitació de les gestions dels veïns i veïnes de Muro”.