Home Alcoi Els alcoians presenten el doble de propostes als Pressupostos Participatius que en...

Els alcoians presenten el doble de propostes als Pressupostos Participatius que en l’any 2022

0
SHARE
Estat de la pista 2 del Poliesportiu de Caramanxel d'Alcoi després de les obres, incloses en els Pressupostos Particpatius.

L’Ajuntament d’Alcoi està duent a terme una nova edició dels Pressupostos Participatius. Després de passar la fase de presentació de propostes, en aquests moments i fins al 17 d’octubre està en marxa el procés de recollida d’avals. Hi ha un total de 464 propostes, presentades, i respecte a l’any passat el nombre de propostes presencials ha augmentat un 48% passant de 59 a 122; les propostes en línia ha augmentat un 56% passant de 193 a 342.

Cada persona empadronada a Alcoi i major de 16 anys amb el seu DNI pot avalar fins a 5 propostes -3 d’inversió i 2 de despesa corrent-, però només un aval per proposta. En aquest enllaç estan les 464 propostes que es poden avalar a través de la web. Les propostes poden compartir-se directament en xarxes socials, fins i tot whatsapp per a ser avalades. Una vegada s’arriba a 50 ja passa a la següent fase, que és la d’anàlisi de viabilitat tècnica i econòmica. És important tindre en compte que aquesta és una fase prèvia a la votació i que els avals no són vots.

Criteris de no viabilitat

Les propostes que estiguen contemplades dins dels criteris de no viabilitat, no passaran a la fase de valoració ni a la de votació. Aquelles que siguen factibles de reformulació per a ser viables seran comunicades a la persona que ho proposa per telèfon. Els criteris de no viabilitat d’una proposta són els següents: no és una inversió o una despesa corrent en béns o serveis; el seu cost aproximat supera els 320.000 € per a projectes d’inversió o 80.000 € per a despesa; està duplicada; no és competència municipal; inconvenients tècnics aliens a l’Ajuntament que impedeixen la seua execució; falta concreció per a poder realitzar la valoració tècnica o engloba més d’una proposta; o és sostenible o comporta despeses pluriennals que superen la campanya dels Pressupostos Participatius;  o té un impacte ecològic negatiu.

Les propostes viables tant tècnicament com econòmicament passaran a la fase de votació que tindrà lloc entre el 4 i el 12 de desembre.

“Cada vegada més persones veuen que les seues decisions importen i que amb els seus vots directament decideixen temes importants del futur de la nostra ciutat, veiem com va augmentant la participació any a any. Això és perquè veuen que els temes proposats es duen a terme, fins al moment més del 80% de les iniciatives aprovades ja estan acabades, de la resta pràcticament la totalitat s’estan executant o en procés”, ha destacat la regidora de Participació, Aroa Mira.