Home Destacats Muro aprova el pressupost per a 2023 amb més despesa en personal...

Muro aprova el pressupost per a 2023 amb més despesa en personal però 500.000€ més en ingressos

386
0
SHARE
Dades previstes per a ingressos i despeses en el Pressupost Municipal de Muro per al 2023.

L’Ajuntament de Muro ja sap amb quines quantitats de diners podrà funcionar durant el proper exercici de 2023 després de l’aprovació de document duta a terme aquest passat divendres 25 de novembre. La proposta ha sigut aprovada per l’equip de govern amb les abstencions de PSPV i Compromís. Els comptes per al proper any comprenen un increment tant en la partida d’ingressos com de despeses en comparació a anys anteriors.

Precisament, aquesta és una de les partides que més s’ha incrementat durant la present legislatura, passant dels prop de 2,4M€ als 3,6 actuals. Aquest augment de la despesa en personal respòn -segons fonts municipals-, a la posada en marxa de 48 processos selectius des del 2019. Unes contractacions destinades a cobrir les mancances amb que ha funcionat des de fa anys -asseguren les mateixes fonts en un comunicat- l’administració local murera. La partida de personal suposa la meitat de tota la despesa que preveuen els pressupostos per al proper exercici.

Paral·lelament, també s’ha produït un augment en els ingressos que ascendeixen -previsiblement- a uns 7.730.000€. Una xifra que suposa quasi 600.000€ més que en el pressupost de 2022, i que ha augmentat gràcies a un increment notable de les transferències de capital per part d’altres administracions. Dada que ha passat dels més de 2,4M€ als quasi 3 que es preveu que arriben en 2023.

Inversions i línies d’acció per al 2023

L’Ajuntament de Muro també escometrà inversions el pròxim any per valor de 220.000€, quasi 40.000 més que enguany. Tot a pesar de preveure un augment notable de la despesa en energia de vora el 50%, compensat en part per l’assumpció de competències fins ara externalitzades per part del Consistori. Uns fons que permetran la creació d’un carril bici, la modernització de les parades de bus o la reforma de la Plaça de l’Ermita.

Entre les principals línies d’actuació municipal per al 2023 es troben impulsar el departament de Serveis Socials, així com el de Turisme; actualitzar les ordenances municipals i consolidar el repartiment equitatiu de subvencions, entre altres.