Inici Destacats Els tests ràpids descarten més contagis entre el personal del supermercat amb...

Els tests ràpids descarten més contagis entre el personal del supermercat amb un positiu per Covid19 a Onil

456
0
COMPARTIR

Fins a 9 persones formen part de l’equip de treball al supermercat Dialprix d’Onil, que aquest dilluns 3 d’agost va haver de tancar portes en detectar-se un positiu per coronavirus entre els seus operaris. El seguiment que activa Sanitat Universal mitjançant els Centres de Salut de cada població ha portat a la resta de treballadors a passar proves per a comprovar si han resultat infectats o no. Ha sigut aquest matí de dimarts 4 d’agost a Elx on s’han dut a terme els tests ràpids.

El resultat de tots ells ha sigut negatiu, pel que es descarta en primera instància l’aparició d’un brot de Covid19 a la localitat. A pesar d’això, la recomanació mèdica és mantenir entre 7 i 15 dies de confinament en el cas dels treballadors del supermercat a excepció d’un reposador que no ha mantingut cap contacte amb el contagiat. La resta d’operaris sí l’han mantingut, encara que les mesures de seguretat sanitària implantades pareixen haver funcionat. En cas contrari, afirmen fonts internes del supermercat, l’episodi podria haver sigut molt pitjor.

La quarentena queq hauran de guardar els treballadors de la superfície comercial és únicament aplicable a ells i no a les seues famílies o persones convivents. Tot mentre Sanitat fa el seguiment permenoritzat dels seus casos.

D’altra banda, el supermercat reobrirà portes en les properes jornades després d’haver passat per una intensa desinfecció i l’eliminació dels productes peribles sota risc. Ara bé, ho farà amb personal d’altres centres de treballa de la cadena fins que els treballadors actuals passen la quarentena.