Home Alcoi El portal d’ocupació d’Alcoi frega les 1.200 ofertes publicades en el seu...

El portal d’ocupació d’Alcoi frega les 1.200 ofertes publicades en el seu primer lustre de vida

314
0
SHARE
Treballadors de Portalemp a l'Àgora d'Alcoi.

El nombre creix en els dos últims anys, passant de 213 ofertes en 2021 a 248 en 2022. En el primer mes i mig de 2023 s’han publicat ja més de 30 ofertes.

Portalemp Alcoi, l’eina d’intermediació laboral dedicada a persones en cerca d’ocupació, així com a empreses i a persones emprenedores, ha publicat des de l’any 2017 un total de 1.157 ofertes laborals que inclouen, com a mínim, un lloc de treball.  Fins al dia de hui, s’han inscrit en aquest portal d’ocupació un total de 8.325 persones, de les quals 3.731 són homes i 4.594 dones.

El servei va registrar 90 ofertes en 2017, mentre que en 2018 es van comptabilitzar 219 i un any després, en 2019, se’n van publicar 198. Durant 2020, malgrat ser un exercici marcat per la pandèmia de la Covid19, les ofertes es van mantindre i van arribar a 153, recuperant-se i creixent de forma sostinguda en els dos últims anys. Així, en 2021 les ofertes van arribar a 213 i en 2022 van ascendir a 248 en total. El ritme en 2023 està sent notable, ja que en el mes i mig des que va començar l’any, s’han publicat 36 ofertes.

Portalemp ofereix a les empreses una adaptació precisa als perfils sol·licitats, constant comunicació i seguiment de les ofertes, acompanyament durant tot el procés, així com l’opció de triar entre donar visibilitat o no al nom de l’empresa, o decidir si es prefereix rebre les sol·licituds directament o a través del portal.

Actualització constant

Les ofertes publicades s’actualitzen de manera constant i desapareixen del portal en el moment en el qual es tanca el procés de selecció. Estan orientades a donar respostes a les necessitats del mercat laboral i inclouen els diferents sectors econòmics, així com perfils amb diferents graus de qualificació.

Les persones usuàries de Portalemp tenen l’opció de rebre un acompanyament en el seu procés de cerca activa d’ocupació de la mà del servei d’orientació laboral d’Àgora. A més, poden resoldre els seus dubtes relatius a la inscripció i seguiment de la seua candidatura o obtindre informació sobre accions formatives, etc…

Assessorament a emprenedors

D’altra banda, les persones emprenedores compten amb un servei d’assessorament sobre tots els aspectes importants que s’han de tindre en compte a l’hora de posar en marxa un negoci, així com un servei de seguiment i de documentació en els primers anys de posada en marxa del mateix.

Segons ha subratlla el Regidor d’Ocupació alcoià, Alberto Belda, “Portalemp ha aconseguit fidelitzar el teixit empresarial, tant de la ciutat com de la comarca i, sobretot, captar la seua confiança, ja que moltes empreses recorren a aquest servei en més d’una ocasió per a realitzar els seus processos de selecció. També ha demostrat ser una bona eina, tant per a les persones que volen emprendre un negoci com per a aquelles en cerca activa d’ocupació”. L’edil ha afegit a més que “les dades dels dos últims anys són la mostra d’una reactivació del mercat laboral i exemple de la fortalesa i resiliència del nostre entramat industrial”.