Home Alcoi El PP d’Alcoi acusa a l’equip de govern de mentir en no...

El PP d’Alcoi acusa a l’equip de govern de mentir en no presentara Rodes per a rebre l’1% Cultural

0
SHARE

El projecte per a transformar l’Illa de Rodes en un pol d’atracció de noves tecnologies i de dinamització econòmic i cultural és una de les banderes de l’equip de govern socialista alcoià. Està prevista la inversió de més de 8 milions d’euros per a crear un referent en I+D i producció cultural. Xifra que seria menor en cas de que s’hagueren aconseguit més ajudes de les finalment adjudicades al projecte.

Fins ara, es creia que l’Illa de Rodes havia sigut presentada per a obtenir les ajudes de l’1% Cultura, subvencions que atorga el Ministeri de Foment per a contribuir en el desenvolupament de projectes en llocs declarats com Bé d’Interès Cultural (BIC). Ara, segons ha revelat el principal partit de l’oposició alcoiana, el PP, pareix que finalment aquest projecte ni tan sols va arribar a ser presentat.

El problema estreba, segons els conservadors, en que l’equip de govern socialista va defensar a capa i espasa que sí s’havia presentat, però que les ajudes no van arribar a Alcoi en existir altres projectes més importants. Però, segons ha afirmat el portaveu popular Quique Ruiz, la Regidora de Turisme Lorena Zamorano ha confirmat en Comissió Informativa que no va ser presentat.

Per al PP alcoià, aquest fet suposa una actitud vergonyosa per part de l’equip de govern, al que la formació popular acusa de mentir a la ciutadania. Per això, Ruiz demana explicacions urgents al primer edil alcoià, Toni Francés.