Home Alcoi L’Acord per l’Ocupació d’Alcoi, Ibi i Ontinyent insereix laboralment a 300 persones

L’Acord per l’Ocupació d’Alcoi, Ibi i Ontinyent insereix laboralment a 300 persones

867
0
SHARE

Tres de les principals poblacions industrials de les comarques centrals valencianes, Alcoi, Ibi i Ontinyent, porten anys posant en comú factors per a enllestir el conegut Acord Territorial per l’Ocupació i el Desenvolupament Local. Una acció conjunta que pretén des del seu origen facilitar mètodes per a que tant empreses com treballadors puguen nodrid-se uns a altres, dinamitzant l’economia i reduïnt l’atur.

Els integrants del Consell Rector del pacte s’han reunit a Ibi per a posar en comú les conclusions del seu tercer projecte experimental. En aquest ocasió, ha versat sobre la capacitat per a oferir formació als operaris amb la que abastir la demanda de mà d’obra en diversos dels sector productius de la muntanya alacantina i la Vall d’Albaida. la manca de mà d’obra especialitzada és un dels entrebancs amb que es troben les mercantils de sectors com la injecció de plàstics o el tèxtil.

Aquest tercer projecte ha donat bons resultats en quant a la creació d’ocupació i generació de riquesa, ja que mitjançant cursos de formació tècnica s’ha aconseguit inserir laboralment a vora 300 treballadors. Aquesta dada suposa un notable descens de l’atur entre col·lectius que tenen més difícil trobar una ocupació, com els joves o els majors de 45 anys.

A més, durant la reunió s’ha avançat en el que serà el quart projecte experimental del pacte entre les tres poblacions. Es centrarà en fer de la Formació Professional (FP) una vessant formativa capaç d’oferir mà d’obra especialitzada per a les empreses de la zona. Serà un equip d’experts el que redacte la futura Estratègia Territorial de les Àrees Funcionals d’Alcoi i la Vall d’Albaida. Experts contractats gràcies a la concessió d’ajudes per part de la Generalitat Valenciana que sugrafaran el 100% dels quasi 185.000 euros estimats de despesa.