Inici Alcoi El PP d’Alcoi reitera que l’equip de govern va actuar incorrectament en...

El PP d’Alcoi reitera que l’equip de govern va actuar incorrectament en les ajudes per l’Illa de Rodes

463
0
COMPARTIR

Després d’un primer enfrontament entre govern i el principal partit de l’oposició alcoiana, el PP, aquest divendres 22 d’octubre s’ha produït un segon. Les acusacions les torna a posar damunt la taula la formació conservadora, que ha insistit hui en que Francés i el seu equip van mentir respecte a la petició de finançament de l’1,5% Cultural per a executar el projecte de l’Illa de Rodes. Unes ajudes valorades en 1,7 milions d’euros.

En el futur, aquesta antiga fàbrica urbana albergarà el primer CdT d’Interior a tota la província d’Alacant, a banda d’equipaments per al barri de Santa Rosa. Tot i que ja es va acreditar que el Consistori va tractar d’aconseguir eixe finançament, l’arribada dels fons és impossible, ja que Rodes no té la qualificació de Bé d’Interès Cultural (BIC) necessària per a optar a les ajudes.

Ara, el portaveu popular, Quique Ruiz, ha comparescut en roda de premsa per a denunciar falsedats en l’acta de la comissió que va tractar l’assumpte. De fet, ha assegurat que cap dels partits presents va donar el vist i plau a un acta que, afirma Ruiz, conté falsedats.

A més, els populars alcoians alerten de que l’Alcalde ha actuat de forma indeguda en aquest cas, atribuint-se potestats sobre el procés que només pot activar una votació favorable al plenari. És el cas del canvi d’ús del sòl, necessari per a ubicar allò que està previst. Un sòl que passaria a ús social i turístic.