Inici Castalla L’empresariat de Castalla insta a canviar les dates dels Moros i Cristians...

L’empresariat de Castalla insta a canviar les dates dels Moros i Cristians al cap de setmana

1104
0
COMPARTIR

Bona part de les poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla que mantenien les dates tradicionals per a les seues Festes Majors han tingut problemes amb la reducció de la participació. En uns temps en els que un percentatge important de la població de cada municipi treballa fora d’ell, la disponibilitat per a gaudir de vacances en Festes és cada vegada més complicat. Un fet que ha reduït la xifra de festers a la immensa majoria d’elles.

A l’interior alacantí, diverses poblacions ja celebren els seus festejos des de fa anys en cap de setmana per a facilitar tant la participació de festers com l’arribada de visitants per a gaudir dels actes. És el cas d’Ibi, Cocentaina o Muro, entre altres, rematat amb el canvi de dates al cap de setmana dels Moros i Cristians d’Alcoi. El darres cas s’ha donat a Onil, que fa escasses setmanes també ha aprovat el canvi en el calendari.

Ara, l’empresariat de Castalla, que encara celebra les Festes en les dates tradicionals -l’Entrada sempre en 1 de setembre-, pareix estar presionant per a aconseguir el pas dels festejos a cap de setmana. Per a les empreses és organitzativament millor aquest fet, ja que es minimitzen els dies en que han de tancar o reduir producció. És un tema que la Comissió de Festes ja s’ha arribat a plantejar, però que no havia sigut inclòs en l’agenda pública fins el moment.