Home Onil Onil executa treballs d’accessibilitat i millora al Palau del Marquès de Dos...

Onil executa treballs d’accessibilitat i millora al Palau del Marquès de Dos Aigües

1035
0
SHARE

Durant les darreres setmanes, la vila d’Onil està patint obres a un dels seus principals punts d’interès com és el Palau del Marquès de Dos Aigües. Aquestes obres estan finançades parcialment per la Generalitat i busquen adaptar la localitat per a fer-la més accessible a persones amb problemes de mobilitat. La fortalesa colivenca és un dels elements més visitants, però encara registrava manques en quant a accessibilitat.

D’altra banda, el departament municipal d’arquitectura ha acabat amb els treballs de manteniment a la planta alta del palau, que està considerat com a Bè d’Interès Cultural (BIC). Aquest darrer fet dificulta qualsevol intervenció, que no pot modificar aspectes estructurals o estètics de l’element protegit. S’ha treballat en el mantenimente de finestres o en menuts detalls relacionats amb els acabats de les plantes superiors.

Abans de reobrir al públic aquestes estàncies -que abans albergàven la Biblioteca Municipal- l’Ajuntament està escometent tasques de neteja i organitació a les sales on s’ha treballat. L’objectiu és que les accions de rehabilitació i millora no es queden ahí, pel que cara a 2021 es tractarà d’incidir en altres zones del Palau del Marquès de Dos Aigües. Entre elles es troben les torres, els murs, el dipòsit i altres sales que composen aquest complex, senya d’identitat de la localitat.