Home Destacats El PP denuncia que Generalitat vol eliminar dos jutjats contra la violència...

El PP denuncia que Generalitat vol eliminar dos jutjats contra la violència masclista a Ibi i Villena

320
0
SHARE
Façana principal de la Seu Judicial d'Ibi.

La portaveu del Justícia i Interior del PP a les Corts Valencianes, Verónica Marcos, ha denunciat a Villena la propera eliminació de dos nous jutjats de violència de gènere a la província de Alacant, concretament a les localitats de Villena i d’Ibi.La Conselleria de Justícia ja ha fet arribar al Ministeri de Justícia una proposta per eliminar aquests dos jutjats al llarg d’aquest any i del proper, cosa que provocarà que les dones víctimes de violència d’aquestes localitats s’hagen de desplaçar a Elda i a Alcoi per ser ateses”, ha lamentat Marcos.

Recorda la portaveu de Justícia del PP a les Corts que aquesta retallada “se suma a la que ja han patit les localitats de Novelda, Sant Vicent del Raspeig i La Vila, que des del gener ja no compten amb jutjats específics de violència de gènere, en contra del criteri dels Col·legis d’Advocats, que es van mostrar totalment en contra de la mesura”.

Marcos ha lamentat que la decisió de traslladar els dos nous jutjats de Villena i Ibi “s’ha tornat a prendre a esquena dels advocats i de les associacions de víctimes, per la porta del darrere, cosa que una vegada més parla del caràcter autoritari i impositiu de les mesures que adopta el Ministeri de Justícia amb el beneplàcit de la consellera Bravo i de Ximo Puig, que una vegada més demostra com pinta de poc a Madrid”.

Afegeix la diputada autonòmica que traslladar aquests casos a jutjats d’altres localitats “suposa una nova garrotada per a les víctimes, que si no en tenien prou amb la llei del sol sí és sí que posa violadors al carrer, ara s’han de desplaçar quilòmetres per ser ateses, cosa que suposa una revictimització, que és el pitjor que els pot passar”.

En contra del Pacte Contra la Violència Masclista

Recorda que aquest tipus es retallades “són contràries al que s’estableix al Pacte Contra la Violència de Gènere, que en tot moment parla de donar facilitats a les dones, de no aprofundir encara més en la seva situació de vulnerabilitat i de comptar un jutjat de violència de gènere a cada partit judicial”.

Per la seua banda, l’Alcalde d’Ibi, Rafael Serralta, també ha lamentat la pèrdua del jutjat de violència de gènere a la seva localitat i ha exigit que es mantinga i que se’l dote dels mitjans necessaris per treballar. “És un atropellament als drets de les dones que pateixen violència de gènere per part d’un govern, el de Puig, que deia que estaria al costat dels més vulnerables”. Serralta ha aprofitat per a demanar explicacions als responsables autonòmics.