Home Cultura El MARQ inaugura la mostra dels Guerrers de Xi’an, una de les...

El MARQ inaugura la mostra dels Guerrers de Xi’an, una de les més importants de la seua història

444
0
SHARE

El Museu Arqueològic d’Alacant (MARQ) s’ha convertit amb el pas dels anys en un dels referents culturals de la província d’Alacant. Un fet que es deu a la programació d’exposicions de qualitat que atreuen a milers de persones. Ja l’any passat, les instal·lacions del museu alacantí van albergar una mostra sobre els gladiadors de l’antiga Roma que va resultar un èxit de públic. Però els condicionants de la mostra que ha sigut inaugurada hui han portat al MARQ a altre nivell, posant-lo a l’altura dels millors museus del món.

Es tracta de l’exposició que aglutina en torn a 120 peces autèntiques de la que està considerada com una de les meravelles del món antic: els guerrers de Xi’an. Aquestes escultures de terracota formen part de l’enterrament de grans emperadors xinesos, peces úniques que en ocasions comptades ixen del país asiàtic. De fet, la Diputació d’Alacant ha estat tractant de portar la que consideren l’exposició més important de la seua història des d’abans de la pandèmia. En ella no sols es poden veure soldats de terracota propis de l’enterrament dels emperadors, sinó també carros i cavalls.

Presència del Ministre de Cultura de la Xina

La mostra ha sigut inaugurada de forma oficial aquest dimarts, poques hores abans d’obrir portes. S’espera que siga una de les més visitades de quantes ha albergat el MARQ. La importància que el govern xinés li atribueix al que és un dels seus grans tresors patrimonials es demostra amb l’assistència a l’estrena de l’exposició per part del Ministre de Cultura xinés.

El MARQ dona cabuda a aquesta exposició fins el proper mes de gener del 2024. El museu ha activat una eina per a reservar entrades a la seua pàgina web.