Home Alcoi El PP denuncia retards en el pagament a associacions socials i sanitàries...

El PP denuncia retards en el pagament a associacions socials i sanitàries per part de l’Ajuntament d’Alcoi

0
SHARE

A les diferents localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla existeixen associacions de caire social que duen a terme una tasca que va molt més enllà de les seues atribucions. La crisi econòmica i les retallades en la prestació de serveis que s’han derivat d’ella -molts dels quals no han sigut recuperats- han portat a aquests ens a assolir tasques pròpies dels serveis públics que recull la Constitució.

Però aquestes associacions depenen quasi en exclusiva de les quotes dels seus socis i de les activitats recaptatòries que desenvolupen. A banda, habitualment hi han administracions que subvencionen amb ajudes el servei que aquests col·lectius aporten a la societat. Però, en el cas d’Alcoi, el PP, principal partit de l’oposició ha detectat manques en aquestes ajudes.

Els populars denuncien que, de les ajudes previstes per a les diferents associacions alcoianes per part de l’Ajuntament, només han arribat en temps aquelles adreçades a ens no relacionats amb l’àmbit social i sanitari. Segons l’agrupació conservadora, hi ha hagut un retard en la signatura dels convenis de col·laboració amb aquests ens que s’ha manifestat en els pagaments a ens, que han afectat especialment a associacions benèfiques i relacionades amb tractaments sanitaris.

Mitjançant un comunicat, el PP alcoià exigeix al Consistori que prioritze l’arribada de fons a aquest ens per damunt d’altres de tipus, per exemple, esportiu. El fet de que els ens socials vegen retardada l’arribada de les ajudes causa, segons els populars, impagaments de sous als seus treballadors, problemes de fiscalitat amb Hisenda i haver de demanar crèdits per a afrontar les tasques que desenvolupen diàriament. Tasques que, cal subratllar, moltes vegades sobrepassen de llarg les seues competències.