Home Alcoi Sanitat reforçarà el Departament de Salut d’Alcoi amb 5 especialistes en 2020

Sanitat reforçarà el Departament de Salut d’Alcoi amb 5 especialistes en 2020

0
SHARE

La caòtica situació que ve vivint durant els darrers mesos el Departament de Salut d’Alcoi, que engloba a tota la muntanya alacantina, ha provocat reaccions a la Conselleria de Salut Universal. Tot després de les dimissions en cascada de fa unes setmanes, que han obligat a canviar tot l’organigrama directiu del departament i de la seua principal infraestructura: l’Hospital Verge dels Lliris.

L’administració regional va nomenar Enrique Barbeito com a nou cap del departament, però sense donar solució a alguns dels problemes crònics que pateix el servei de salut a l’interior alacantí. A hores d’ara els problemes segueixen sent els mateixos que van provocar l’acomiadament de l’anterior directora i la dimissió de la seua directiva. Urgències massa lentes, llistes d’espera, saturació dels especialistes i manques de personal a consultoris i centres de salut de la zona són els principals.

La Conselleria de Salut Universal pretén posar solució a aquests entrebancs amb la contractació de fins a 5 especialistes per a diferents àrees del departament. Així, s’espera contractar cara a 2020 a 4 interins destinats a Anestèsia i Reanimació, Rehabilitació i Medicina Física, Urgències i Urologia. El cinquè efectiu a contractar aniria destinat al Centre de Salut de la Bassa alcoià. Tots ells es troben en la borsa d’ocupació.

Precisament aquesta darrera incorporació anirà acompanyada, segons Conselleria, d’altres dos més per als centres de salut d’Atenció Primària ubicats en Cocentaina i Onil. A banda, l’administració té pendent recuperar la figura del Director d’Urgències per al Verge dels Lliris. Les consultes per a aconseguir-ho no han suposat cap avanç, tota vegada que el Departament de Salut d’Alcoi segueix sense ser atractiu per als facultatius. Com a opció temporal, el departament baralla encetar els tràmits per a nomenar al metge que està complint la tasca de forma interina, esperant obtenir el suport de Sanitat.