Home Destacats La FEMP reconeix a Ibi com a referent nacional en quant a...

La FEMP reconeix a Ibi com a referent nacional en quant a la millora de la convivència escolar

189
0
SHARE
La delegació iberuda recull el guardó que reconeix a la localitat pel seu treball per a millorar l'educació dels seus joves.

“Sense tenir l’obligació, els governs locals hem assumit la responsabilitat de facilitar l’educació més àmplia i capacitadora al llarg de la vida als qui viuen a pobles i ciutats, exercint una acció irreemplaçable i constant, en un marc normatiu –competencial i financer- inadequat, que compromet la sostenibilitat dels molts recursos educatius que proveeixen”.

El secretari general de la Federeació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), Carlos Daniel Casares, ho ha manifestat així durant la seva intervenció d’obertura a l’acte de presentació i entrega dels premis corresponents al VI Concurs de Bones Pràctiques municipals en la prevenció i intervenció davant de l’absentisme i en la millora de la convivència escolar, un esdeveniment que s’ha celebrat aquest matí a la seu de la FEMP.

A l’acte d’obertura també hi ha intervingut la Subdirectora General de Cooperació Territorial i Innovació Educativa del Ministeri d’Educació i Formació Professional, Purificació Llaquet, que juntament amb Casares, s’ha encarregat de lliurar els guardons en finalitzar la presentació.

L’Ajuntament d’Ibi recollia així a Madrid el premi al Programa Municipal de Convivència i Benestar Emocional de la localitat: ‘Zero insults, zero burles, zero intimidació. Seguim…’. A l’acte hi han acudit, en representació municipal, Rafael Serralta, alcalde d’Ibi; Nuria Guillem, Regidora d’Educació de l’Ajuntament d’Ibi, i Pilar Giménez, coordinadora del departament d’Educació de l’Ajuntament d’Ibi.

Ibi, un dels 18 guardonats

Durant l’acte s’han presentat 18 programes en les categories de prevenció i intervenció davant de l’absentisme escolar i de millora de la convivència escolar, en tots dos casos, diferenciant entre municipis menors i més grans de 20.000 habitants. Ibi es troba entre els premiats en la categoria de Millora de la Convivència Escolar a Municipis de més de 20.000 habitants, entre altres localitats com Santa Llúcia de Tirajana (Las Palmas), Getafe (Madrid), Molina del Segura (Múrcia), Pinto ( Madrid) i Sant Boi de Llobregat (Barcelona).

El secretari general de la FEMP, que ha recordat que l’obligació dels governs locals en aquest sentit va més enllà de cooperar en la vigilància de l’escolarització obligatòria, ha insistit en el compromís local amb l’educació entenia com a “bé públic, dret humà fonamental i base imprescindible per garantir la realització de molts altres drets”.

“La nostra visió -ha explicat Casares- considera l’educació com un factor inclusiu i crucial per promoure la democràcia i els drets humans i consolidar la ciutadania mundial, la tolerància i el compromís cívic, i també el desenvolupament sostenible”. Després de destacar la col·laboració de la Federació amb el Ministeri d’Educació i Formació Professional, s’ha referit als premiats reconeixent que “amb el seu esforç i la seva dedicació asseguren a la seva infància i joventut el dret a l’educació en la seva expressió més àmplia i humana”.