Home Alcoi El PP presiona a l’Ajuntament d’Alcoi per a finalitzar la recuperació del...

El PP presiona a l’Ajuntament d’Alcoi per a finalitzar la recuperació del conjunt industrial del Molinar

402
0
SHARE
Fábrica 'Els Solers' del Molinar d'Alcoi
Fábrica 'Els Solers' del Molinar d'Alcoi
El Partit Popular d’Alcoi al·lega que: “La Generalitat ha observat deficiències en el projecte de rehabilitació de la fàbrica dels Solers, dins del conjunt d’arqueologia industrial del Molinar” i insta el Govern Local del PSOE a “finalitzar d’una vegada per sempre” una obra que està pendent des de l’any 2018 i la gestió de la qual va provocar la pèrdua d’una subvenció de 500.000 euros de fons europeus.

La regidora del PP, Lirios García, apunta que “el projecte que hauria d’estar ja finalitzat” i que “ha de ser corregit abans que les obres isquen a concurs”. L’edil comenta que la legislatura actual del PSOE tancarà amb una “caòtica i desastrosa gestió” del projecte per recuperar les antigues fàbriques del Molinar.

El projecte de la fàbrica dels Solers i la seua conversió en centre d’interpretació del conjunt industrial del Molinar va ser recuperada per la Generalitat a través de la primera edició dels pressupostos participatius autonòmics l’any 2018 amb un cost de 800.000 € i comptava amb una subvenció de 500.000 € procedents de fons europeus. “Els problemes al projecte ven provocar la paralització de l’obra. L’Ajuntament va perdre la subvenció europea i, a més, va haver d’indemnitzar la constructora”, al·ludeixen des de l’oposició.

Les dificultats del projecte

El desembre del 2021 una revisió per part de la Vicepresidència Segona i la Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica va paralitzar el projecte. L’edil del Partit Popular assegura que: L’informe advertia “deficiències i demanava modificacions al projecte pel compliment del codi tècnic d’edificació i de la normativa urbanística, especialment pel que fa a l’accessibilitat”, a més de “assenyalar la falta de projecte elèctric, certificat d’eficiència energètica i documentació sobre la instal·lació d’ascensor” assegura l’edil.

L’Ajuntament d’Alcoi haurà de remetre de nou el projecte per a la seua supervisió quan introduïsca totes les correccions. Lirios García insta el PSOE que “agilitze” la tramitació perquè l’obra de recuperació de l’antiga fàbrica “comence com més aviat millor” i afegeix que “la negligent gestió del PSOE té bloquejat un projecte de gran transcendència per recuperar el patrimoni industrial de la ciutat. Alcoi necessita realitats i no anuncis que mai no es compleixen”.