Home Alcoià El pressupost de GV per a 2021 destina 27,5 milions d’€ a...

El pressupost de GV per a 2021 destina 27,5 milions d’€ a les comarques, 7 més que en 2020

331
0
SHARE

Set milions més d’inversió a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla per part dels Pressupostos aprovats per la Generalitat. És la quantitat de més que el Cnsell destinarà a l’interior alacantí en 2021 dins d’una inversió global a les comarques que arriba als 27,5 milions. Són les xifres que els socialistes han divulgat per a afrontar els desafiaments de la crisi econòmica en un 2021 que requerirà d’esforços a totes les poblacions per a pal·liar els efectes de la crisi del coronavirus.

El pressupost que regirà l’acció de la Generalitat Valenciana cara al proper any 2021 ha sigut aprovat ja per les Corts. Tot després d’una negociació en la que les forces que composen el Govern del Botànic han arribat a punts d’acord per a enllestir-lo. Es tracta del document més important per a l’administració regional, i en el que es comprenen totes les accions i inversions que el Consell té previst posar en marxa per al proper exercici. El pressupost ha sigut presentat hui en societat a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla amb una roda de premsa celebrada a Alcoi.

Representants socialistes -com a principal partit que integra l’Executiu valencià- han sigut els encarregats d’explicar com afecta aquest document a les comarques de la muntanya alacantina. Una zona que rebrà en 2021 fins a 27,5 milions d’euros per part dels pressupostos autonòmics, una suma en la que destaquen les obres del Pla Edificant. La suma total que el Consell preveu destinar a l’interior alacantí suposa fins a 7 milions més que enguany per a les localitats de la zona. Una realitat possible, afirmen, gràcies a que els Pressupostos Generals de l’Estat destinen a la Comunitat Valenciana les sumes que corresponen a la regió degut al seu pes poblacional a Espanya.

Entre les inversions de major ressò destaquen els 2,1 milions destinats a Castalla per a crear el seu nou centre educatiu que acabe amb els barracons a la ciutat. Cosa que ja ha començat a fer-se a Muro enguany i a pesar dels incompliments de l’adjudicatària. Les partides per a la muntanya també inclouen millores en infraestructures viàries com la CV-806 o les noves instal·lacions d’AITEX a Alcoi o AIJU a Ibi. A banda, els pressupostos també inclouen finançament per a que els ajuntaments puguen fer front a les necessitats derivades de la pandèmia en quant a serveis socials.

Els representants socialistes han criticat el fet de que la Diputació d’Alacant no col·labore amb el Fons de Cooperació Municipal, cosa que faria créixer, asseguren, la inversió a la zona.