Home Destacats Ibi presenta als seus càrrecs festers per al 2023 a una setmana...

Ibi presenta als seus càrrecs festers per al 2023 a una setmana de la celebració del Dia de l’Avís

0
SHARE

Després d’un mes d’abril plegat de Festa a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, el mes de maig també arriba amb una elevada càrrega de Moros i Cristians. Alcoi, Banyeres i Onil ja han tancat uns festejos brillants, caracteritzats per la bona climatologia i per l’elevada participació de festers i visitants. I en maig arriba el torn per a la localitat de Muro, que enceta els seus dies grans aquest proper cap de setmana. I també a Ibi, que s’apropa als seus festejos amb la Presentació de Càrrecs que precedeix a altre dels dies grans: el de l’Avís.

Com ve sent habitual, el Teatre Rio de la vila joguetera ha acollit un acte per al que el món de la festa iberuda s’engalana. És el primer en el que apareixen els nous capitans moro i cristià, així com les abanderades de les comparses que desfilen en les Festes majors de la localitat. Amb aquest acte prenen el relleu dels seus predecessors i es preparen per a gaudir aquest proper cap de setmana del seu primer acte oficial en el Dia de l’Avís. Un Teatre Rio de gom a gom ha donat una calorosa benvinguda als protagonistes de la Festa iberuda per al 2023.

Canvis en els festejos

La Presentació de Càrrecs per als Moros i Cristians 2023 a Ibi ha tingut lloc dos setmanes després de que la Comissió de Festes celebrara la seua darrera assemblea. Una reunió en la que s’han pres mesures importants cara als propers festejos, amb modificacions que es podran veure ja des de l’Avís. Entre elles es troba el recorregut d’aquest acte per les obres a la Plaça de l’Església. Però les majors modificacions tindran lloc ja en setembre durant la celebració dels dies grans. Es modifiquen horaris com l’Entrada Infantil, l’Ofrena o l’Ambaixada Mora, tots ells votats per l’assemblea de la Comissió de Festes.