Home Destacats El programa TEI d’Ibi es consolida com a mètode de solució de...

El programa TEI d’Ibi es consolida com a mètode de solució de problemes entre estudiants

0
SHARE

Més de 500 escolars de Primària d’Ibi han dut hui endavant la iniciativa Jocs del TEI, inclosa dins del programa de Tutoria Entre Iguals. Es tracta d’un procés d’acompanyament dels alumnes més joves per part d’altres més majors, que els ajuden a solucionar els seus problemes. Aquest programa s’ha convertit en una eina no sols per a reduir l’acaçament escolar, sinó també per a crear millors persones cara al futur.

Fa tres anys que la vila d’Ibi va posar en marxa un programa per a consolidar el sistema educatiu a nivell local, conegut com a Tutoria Entre Iguals o TEI. Consisteix en que alumnes d’un gran més avançat tutoritzen a altres més menuts per a fer-los de suport durant la seua època escolar. S’encarreguen d’ajudar-los durant tot el curs, dins d’una iniciativa que s’aplica en 3º de Primària i en 1º d’ESO a tots i cadascun dels centres de la vila joguetera. Inicialment, un dels objectius del TEI era prevenir acaçament escolar, però amb el temps s’han destapat nous beneficis.

Al llarg de tot aquest divendres, fins a 500 escolars de tots els centres de la població han participat dels Jocs del TEI. Es tracta d’una jornada dedicada a que tant els tutors, alumnes majors, com els tutoritzats, els més menuts, es coneguin entre ells mitjançant diferents jocs. El programa ha rebut diferents premis a nivell nacional degut a la capacitat de solució de problemes, com les petites violències entre alumnes, o inclús a la possibilitat dels alumnes tutors per a fer sentir millor als escolars. La valoració dels professors és molt positiva a tots els centres.

El departament d’Educació iberut ja ha obtingut alguns resultats palpables mitjançant estudis de la UA respecte al programa TEI. El fet de que els alumnes puguen tindre un tutor durant bona part de la seua etapa de Primària i Secundària contribueix a que siguen més reflexius amb els seus comportament, facilitant inclús canvis de conducta en casos complicats. Altre punt positiu és que aquesta iniciativa contribueix a consolidar el sentiment de pertinença a un poble i, sobre tot, a crear millors persones per al futur.

Diversos municipis han contactat amb Ibi per a interessar-se pel TEI i implantar-lo en els seus centres educatius, amb l’objectiu de millorar l’educació dels seus joves.